zalagasper objavili album prvijenac „4“

zalagasper objavili album prvijenac „4“

Podijeli

Prvi studijski album objavljen je nakon niza zapaženih singlova, a uskoro stiže i  spot za novu pjesmu „Box“

Zalagasper (Zala Kralj i Gašper Šantl), najljupkiji duo moderne pop glazbe, osvojio je milijunsku publiku electro-pop baladom „Sebi“, kojom su 2019. godine nastupili na Natjecanju za pjesmu Eurovizije. Nakon zapaženih singlova koji su uslijedili, talentirani glazbenici objavili su prvijenac „4“. Hrvatskoj publici album je dostupan u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu te kao dvostruki vinil:
https://zalagasper.lnk.to/four

Album „4“ sastoji se od pjesama na slovenskom i engleskom jeziku te je kombinacija ranije objavljenih singlova te potpuno novih pjesama. Jedna od takvih je i sanjiva pop-uspavanka „Box“, s kojom se zalagasper pomalo odmiču od zvuka na koji su nas do sada navikli, a za koju će 21. veljače biti objavljen i prateći videspot, a do tada je možemo slušati u sklopu albuma:

Podsjećamo, Zala i Gašper svoj su prvi singl „Valovi“ objavili 2017. godine. Pjesma je ubrzo postala iznimno popularna u njihovoj rodnoj Sloveniji, a nagrađena je i cijenjenim slovenskim priznanjem „Zlata piščal“ u kategoriji „Best Song of 2017“. Nakon nastupa na Euroviziji i objavljivanja EP izdanja „Štiri“, zajedničku glazbenu priču nastavili su pjesmom „come to me“, njihovim prvim singlom na engleskom jeziku:

Do sada su ostvarili nekoliko zamijećenih nastupa pred europskom publikom, sudjelujući na showcase festivalima Moscow Music Week (Rusija), Waves Vienna (Austrija) i Eurosonic Noorderslag (Nizozemska).

Osim glazbenom dijelu, talentirani duo veliku pažnju daje i vizualnoj estetici. To je vidljivo i u njihovim spotovima, koji su na YouTubeu skupili više od četiri milijuna pregleda, kao i pomno njegovanom Instagram profilu, gdje bilježe brojku od gotovo 50.000 pratitelja:
https://www.instagram.com/zalagasper/

Album „4“ dostupan je digitalno te na dvostrukom vinilu, a uživo će premijerno biti predstavljen 27. veljače u ljubljanskom Kinu Šiška.


„4“ 
– popis pjesama:

  1. Valovi
  2. Baloni
  3. S teboi
  4. Sebi
  5. Novo Sonce
  6. Come to Me
  7. Signals
  8. Me & My Boi
  9. Box
  10. Hazey
Podijeli