V.d. ravnateljica Centra u Novoj Gradiški: Obići ćemo teren da vidimo ima...

V.d. ravnateljica Centra u Novoj Gradiški: Obići ćemo teren da vidimo ima li još ovakvih slučajeva

Podijeli

Hrvatsku je potresao slučaj 2,5 godišnje djevojčice koja je preminula nakon zadobivenih teških ozljeda koje su joj, po svemu sudeći, nanijeli njezini roditelji. Svi se pitaju gdje je i zašto sustav zakazao, a jasniju sliku trebao bi dati stručni nadzor u Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška. Konačni rezultati trebali bi, prema ranijim najavama resornog ministra Josipa Aladrovića, biti gotovi u utorak ili srijedu.

“U slučaju dokazivanja nepravilnosti, mogući su i otkazi”, rekla je za Večernji list nova vršiteljica dužnosti Centra u Novoj Gradiški Marija Jugović.

“Tvrdim da su to svi visokoobrazovani ljudi, pravnici, socijalni radnici, psiholozi, ljudi sa iskustvom, koji rade na terenu. Vjerujem da ćemo svi zajedničkim snagama prionuti poslu i ispitati sve odluke. Svi zajedničkim snagama moramo raditi na tome da se ovako nešto više nikad ne ponovi”, istaknula je Jugović.
“Sa svojim djelatnicima obići ću teren i pratit ćemo sve slučajeve da vidimo ima li još takvih slučajeva”, dodala je Jugović.

Podijeli