U Šibeniku ispitan otac preminulog dječaka, čekaju se obdukcijski nalazi

U Šibeniku ispitan otac preminulog dječaka, čekaju se obdukcijski nalazi

Podijeli

U Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku ispitan je otac djeteta kojeg se sumnjiči za zanemarivanje i zlouporabu djetetovih prava sa smrtnom posljedicom, nakon što je u jučerašnjoj tragediji život izgubio petogodišnji dječak kojeg je otac ostavio u zaključanom automobilu.Priopćenje Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku prenosimo u cijelosti.

“U Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku ispitan je hrvatski državljanin (1987.) koji je priveden uz kaznenu prijavu zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavak 2. u vezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona. (9. 6. 2021.)

Prema navodima kaznene prijave, postoji osnova sumnje da osumnjičeni 34-godišnjak, 8. lipnja 2021. oko 8,00 sati u Kninu, iz nepoznatih razloga nije odvezao dijete (2015.) u dječji vrtić, već ga je ostavio u zaključanom automobilu na parkiralištu, a kada je oko 15,00 sati, nakon poziva supruge, otišao do automobila zatekao je dijete bez svijesti te ga iznio iz automobila. Djelatnici hitne pomoći pokušali su reanimirati dijete, no nisu uspjeli te je u 15,30 sati konstatirana smrt djeteta.

Državno odvjetništvo nakon ispitivanja 34-godišnjeg osumnjičenika nije predložilo određivanje istražnog zatvora budući da je ocijenjeno kako za to nema zakonskih uvjeta. O daljnjem postupanju državnog odvjetništva bit će odlučeno nakon što državnom odvjetništvu budu dostavljeni rezultati pregleda i obdukcije djeteta”, izvijestio je ŽDO.

Podsjetimo, u četvrtak je u Kninu Dan žalosti.

Podijeli