Svjetski dan pizze u Srednjoj školi Prelog

Svjetski dan pizze u Srednjoj školi Prelog

Podijeli

Povodom Svjetskog dana pizze u kuharskom kabinetu Srednje škole Prelog održana je radionica pečenja pizze na „alla napolitanski način“ koju je vodio šef Perica Remenar. Ovo hvalevrijedno gostovanje ostvareno je u suradnji sa strukovnom nastavnicom Anicom Naranđa. Naime, gospodin Remenar veliki je zaljubljenik u pizze još od malih nogu, kako sam ističe, a danas je vrhunski stručnjak za njihovu pripremu i pečenje.Nakon demonstracije i početnih uputa učenici 3. KU razreda pripremali su i pekli pizzu, degustirali i ocjenjivali hrskavost tijesta, okus i izgled. Među zlatnim savjetima vrsnih stručnjaka od iznimne su važnosti kvalitetni sastojci, peć za pečenje pizza, ali i sama proizvodnja tijesta u kontroliranim uvjetima strojem za miješanje, uz najboje fino mljeveno glatko brašno.

  • Maximus
Podijeli