Sve je spremno za 19. Međimurski festival “Ljubo Kuntarić”

Sve je spremno za 19. Međimurski festival “Ljubo Kuntarić”

Podijeli


Punih 19 godina Međimurski festival “Ljubo Kuntarić” promovira kulturno-glazbeno nasljeđe kraja između dvije najsjevernije hrvatske rijeke. Ujedno, svojim postojanjem, doprinosi pop i zabavnoj glazbi u našoj zemlji, ali i van granica Lijepe naše. Naime, sve ove godine prezentira se kao međunarodni festival na kojem su nastupali najpoznatiji domaći izvođači i autori iz niza susjednih zemalja. Festival ponosno nosi ime velikog međimurskog glazbenika Ljube Kuntarića i na taj način podsjeća na sve ono dobro što je dao hrvatskoj glazbenoj sceni.

U projekt festivala uključila se i diskografska kuća Croatia Records, koja izdaje novi festivalski kompilacijski album. Promocija Međimurja i Grada Čakovca putem festivala tako dolazi do punog izražaja i u segmentu popularne glazbe. Ovogodišnje izdanje, u odabiru umjetničkog direktora festivala Darka Golubića, donosi 17 novih pjesama i čak 10 izvođača s područja sjevera Hrvatske, od kojih većina preferira kajkavsko glazbeno stvaralaštvo. Kao i svih godina, izvođači nastupaju uživo uz festivalski orkestar.

Kao i dosadašnjih godina, i ovoga će puta HRT pratiti i emitirati na malim ekranima popularni  MEF, koji će se održati 27. studenog u dvorani Srednje škole Čakovec s početkom u 20 sati. Voditeljski par bit će Mateja Gošćiej Nikola Kristić, a u show programu nastupiti će Marija Vidović, poznata internacionalna sopranistica i Doroteja Prosnik, vlasnica Grand Prixa Malog MEF-a. 

Nažalost, zbog trenutne epidemiološke situacije i ograničenog broja posjetitelja, Organizacijski odbor neće pustiti ulaznice u prodaju, već će se u dvoranu moći ući s pozivnicama, uz strogu kontrolu redara i provjeru covid potvrda.

Iako je prošla epidemiološka godina, na samu punoljetnost Međimurskog festivala „Ljubo Kuntarić“ održana u posebnim uvjetima, uz svečanu dodjelu nagrada najboljima, 19. MEF ove će se godine održati u svom punom sjaju.

Ovogodišnje izdanje u odbiru umjetničkog direktora festivala Darka Golubića donosi 17 novih pjesama i čak 10 izvođača s područja sjevera Hrvatske, od kojih većina preferira kajkavsko glazbeno stvaralaštvo. Kao i svih godina izvođači nastupaju uživo uz festivalski orkestar.

Tena Vodopija „Pada kiša na Međimurje“ (Mario Ćuzić-Željko Krznarić-Toni Eterović)

Etno duo Goga i Željko „Najlepše senje“ (Željko Grahovec-Gordana Lach-Željko Grahovec)

Rockin’ Neno & THE Cadillac feat. Country Lady Rajka „Volio bih da sam ptica“ (Walter Neno Neugebauer-Walter Neno Neugebauer-Toni Eterović)

Zvone Bohem „Umoran od ljubavi“ (Toni Eterović-Zvonimir Žagar- Toni Eterović)

Mario Mustač „Bog zna“ (Mario Mustač-Josip SklepićTepi/Mario Mustač-Davor Mustač)

Majda Petran „Na krilima ljubavi“ (Josip Pokupec- Senka Seljan-Josip Pokupec)

Fra Miro Petrac „Stari mlin“ (Miroslav Petrac-Miroslav Petrac-Toni Eterović)
Branimir Čulinović “Međimurje naše” (Branimir Čulinović)

Srećko Krištofić „Pjesma za prijatelje“ (S.Krištofić-S.Krištofić-Srećko Krištofić, Rok Mikec, Darko Golubić)
Kristina Gita Kavran „Ne budi me iz sna“ (Kristina Gita Kavran-Kristina Gita Kavran- Toni Eterović)

Matija Krnjak „Moja kćeri“ (Dominik Šušković-Dominik Šušković-Tomo Bračun)

Iva Matijević „To što žele tvoje ruke“ (Filip Pavić i Iva Matijević-Iva Matijević- Tihomir Preradović)

Zoran Cilenšek „Ti si meni bila sve“ (Josip Pokupec- Senka Seljan-Josip Pokupec)

Sonja Agata Bišćan „Tajna“ (Sonja Agata Bišćan-Sonja Agata Bišćan-Toni Eterović)

TS Odabrani „Pero z Londona“ (Marijan Vidra Biškup & TS Odabrani-Denis Hajdarović)

TS Frikovi „Gemištaši“ (Branko Bernardić-Branko Bernardić-TS Frikovi)

Pod silom živ „Rasta-va“ (Pod silom živ-Dean Kolar-Pod silom živ)

Podijeli