Međimurski festival “Ljubo Kuntarić” obilježio svoju punoljetnost

Međimurski festival “Ljubo Kuntarić” obilježio svoju punoljetnost

Podijeli

Međimurski festival „Ljubo Kuntarić” proslavio je svoju punoljetnost. Iako su epidemiološke okolnosti spriječile da se 18 godina djelovanja dostojno obilježi, proglašeni su pobjednici MEF-a 2020. godine.

Odlukom stručnog žirija na čijem je čelu bila Blanka Tkalčić, Grand Prix osvojili su Danijela Pintarić i Goran Grgić sa skladbom “Dravski bal”. Nagrada za najbolju glazbu pripala je Ivanu Mikuliću za skladbu “Ne možeš protiv ljubavi”, Toniju Eteroviću i skladbi “Đurđa” pripala je nagrada za najbolji aranžman, a skladba s najboljim etno izričajem je “Navek dok se vrnem vu svoj zavičaj” autora fra Miroslava Petraca. Leonardo Baksa Čeči sa skladbom “Maslačak” osvojio je nagradu za najbolji tekst, nagrada najbolji debitant otišla je u ruke Ivane Mikić za skladbu “Listam sjećanje”, dok je skladbi “Ne možeš protiv ljubavi” u izvođenju Lidije Horvat Dunjko pripala nagrada za najbolju interpretaciju.

Rođenje festivala dogodilo se u proljeće 2002. godine sa željom da Međimurje predstavi svoje odlične pjevače i skladatelje ostatku Hrvatske te da i naš kraj dobije etablirani festival glazbe. Međimurski festival s godinama je postao sve jači i vidljiviji, prepoznat širom Hrvatske i regije, a koronavirus ga nije zaustavio. Dapače, izdan je 18. kompilacijski nosač zvuka sa 17 sjajnih i pomno odabranih pjesama.

Podijeli