Scifidelity Orchestra dočekuje proljeće uz svoju verziju  “Za nju” benda Kinoklub

Scifidelity Orchestra dočekuje proljeće uz svoju verziju  “Za nju” benda Kinoklub

Podijeli

Šarena ekipa iz Scifidelity Orchestra na početku proljeća časti nas obradom kultne “Za nju” benda Kinoklub!

“Većina nas se sjeća trenutka kad je “Za nju” postao viralan song – prije nego je viralno uopće bilo pojam, i prije nego što su društveni influenceri izbacivali redovan kontent radi algoritma. Na neki način je to bio dokaz da se urbanom kulturom i drugačijim pristupom ipak može postići širi društveni utisak. No, ta vremena su za nas već nostalgija (ipak je to bilo relativno davno u nekoj dalekoj, dalekoj zemlji). Scifidelity Orchestra odlučili su napraviti svojevrsni “omage” zagrabačkoj ulici na kojoj su i započeli svoju nekonvencijonalnu glazbenu karijeru za vrijeme studija upravo u Zagrebu.
 


Za tu priliku povezali su se sa vrsnim vizualnim street artistom Ernestom Mazarekićem i napravili kolaž utisaka “sa ulice”. Naravno, na koju pjesmu bolje nego upravo na urbanu uspješnicu mladog zagrebačkog punk-rock benda Kino Klub. U svom “jazzy” glazbenom stilu obradili su pjesmu za koju se nadaju de će u mnogima pobuditi lijepa sijećanja i naravno da će postati glazbena kulisa za još mnoge buduće životne pustolovine.”, ispričali su dečki iz Scifidelity Orchestra.
 


O SCIFIDELITY ORCHESTRA:

Scifidelity Orchestra osnovan je 2011. sa idejom skladanja i izvođenja originalne autorske glazbe, prvenstveno kao sredstvo izražavanja, ali i prijenosa pozitivne energije i razveseljavanja ljudi. Svoju karijeru počeli su na ulicama grada Zagreba, a u međuvremenu su nastupali na mnogim mjestima u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Italiji, Austriji i Njemačkoj, što na ulici, što u klubovima i na festivalima. 2017. došli su i do finala Supertalenta u Hrvatskoj. Album prvijenac “Holiday Special” nominiran je za Porin 2020. Rado surađuju s mnogim umjetnicima na sceni, a aktualni sastav čine četiri brata Filip Horvat (trombon), Stjepan Horvat (kontrabas), Benjamin Horvat (banjo) Ruben Horvat (trombon) i David Mesarić (bubanj).

Scifideliy Orchestra – Za nju, od sada na svim platformama.

  • Maximus
Podijeli