Projekt Erasmus+  u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec

Projekt Erasmus+  u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec

Podijeli

U Ekonomskoj i trgovačkoj školi se, nakon mnogih virtualnih sastanaka, konačno uživo održao radni sastanak učenika uključenih u rad na projektu Erasmus+ KA229  „I Tekno Positiv“.

 Dvadeset i jedan učenik škole uključen u projekt dočekali su 14. ožujka dvadeset i dvoje učenika i dva profesora škole Ogec Teilhard de Chardin iz grada Saint Maur des Fossés kraj Pariza. Cilj projekta je razvijanje međukulturnih i profesionalnih kompetencija učenika te usvajanja znanja vezanih uz područje društveno odgovornog poslovanja tvrtki.

 Koordinatorica projekta mr. Dunja Siročić i  profesorica Tatjana Frančić Mikulić  uz pomoć profesorice Tanje Skoliber i  profesora Josipa Posavca organizirali su niz edukativnih i kulturoloških aktivnosti za učenike. U tome su im pomogle tvrtke Tehnix, Euro-Unit i Socijalna zadruga Humana Nova koje su odvojile vrijeme za edukaciju  i posjet učenika. Učenici su mogli puno naučiti od  gospodina Ivana  Božića, upravitelja Humana Nove,  koji je 2020. proglašen drugim najboljim menadžerom društvenih poduzeća za radnu integraciju u Europi. Direktor tvrtke Euro-Unit,  gospodin Ivan Senčar, održao je inspirativno predavanje o načinu na koji tvrtka primjenjuje  društveno odgovorno poslovanje, za što je dobila nekoliko nagrada. U tvrtki  Tehnix,  vodećoj  kompaniji u razvoju novih tehnologija za zaštitu okoliša i održivi razvoj, gosti iz Francuske uvjerili su se u međimursku inovativnost, a osobito su se ugodno iznenadili gostoprimstvom direktora tvrtke gospodina Đure Horvata. O svemu je snimljen i video materijal koji će biti objavljen kao jedan od produkata projekta.

Učenici su posjetili Muzej nematerijalne baštine „Riznica Međimurja“, a organiziran je i posjet Zagrebu.   Radni sastanak završio je 18. ožujka, a projekt se nastavlja u svibnju kada je planiran radni posjet školi u Francuskoj,  gdje bi se trebali pridružiti i učenici škole Instituto Tecnico Statale per il Turismo iz Riminija u Italiji.

  • Maximus
Podijeli