Prije dvije godine napustio nas je Oliver Dragojević

Prije dvije godine napustio nas je Oliver Dragojević

Podijeli

Prije točno dvije godine napustio nas je veliki glazbeni umjetnik Oliver Dragojević. Preminuo je nakon teške borbe s opakom bolešću u 71. godini života. Splitski velikan ostavio je neizbrisiv trag na hrvatskoj, ali i svjetskoj glazbenoj sceni, te u našim srcima. U čast nezaboravnom Oliveru u Vela Luci će se održati manifestacija pod nazivom ‘Trag u beskraju’. Ovogodišnji program trajat će ukupno tri dana. Producent koncerta i gitarist Ante Gelo u razgovoru za Media servis otkrio je detalje koncerta na kojem će nastupiti neki od Oliverovih prijatelja i poznatih hrvatskih glazbenika.

”29.7. je ”Trag u beskraju” gdje će nastupiti Nina Badrić, Petar Grašo, Petar Dragojević, Dupini, cijela ekipa koja je svirala u Olimpiyji. Prisjetit ćemo se nekih lijepih dana što smo prošli s Oliverom.”Drugoga dana, u četvrtak, predviđen je koncert naziva ”Evo mene među moje” kada će mladi izvođači ujediniti snage i zapjevati neke od Oliverovih najpoznatijih stihova. Posljednjeg dana organizira se večer jazza koje ima posebno emotivno značenje jer će pjesme izvoditi Oliverova nećakinja Ines Tričković.

Osim koncerta, u srijedu će se na Prvom programu HRT-a emitirati dokumentarni film ”A Porina dobiva… Oliver Dragojević”. Bit će to prvi premijerni prikaz autoriziranog dokumentarca o Oliverovom životu i karijeri. Autor dokumentarca o Oliveru Dragojeviću je Toni Volarić koji u razgovoru za Media servis otkriva detalje filma.

”Mogu otkriti tajnu koju smo mislili čuvati, a to je zašto se u medijskim najavama govori o neobičnom dramaturškom raspletu filma? Htjeli smo imati još neke dodatne adute – a to je da film zapravo ide unazad.’

‘Dokumentarac o Oliveru traje 70 minuta, film nema naratora, a radnja se odvija u Vela Luci, Oliverovom rodnom Splitu i u Zagrebu. U ekraniziranoj biografiji opisuju ga brojni sugovornici, navodi Volarić. Drugu obljetnicu smrti našeg nikad prežaljenog pjevača obilježava i izložba ”Oliver u Luci/Luka u Oliveru” koja je otvorena do 30. rujna u Luci. Na jesen započinje i adaptacija Centra za kulturu u kojem će biti smještena Memorijalna zbirka Oliver Dragojević kako bi se očuvala uspomena na njegov lik i djelo.

Podijeli