U čast Oliveru u Veloj Luci ove godine „Trag u beskraju“ uz...

U čast Oliveru u Veloj Luci ove godine „Trag u beskraju“ uz velika imena hrvatske glazbene scene

Podijeli

Vela Luka će i ove godine biti mjesto emotivnog glazbenog spektakla s nizom događanja u čast Oliveru Dragojeviću, a Real grupa je ponovno zadužena za produkciju cijelog projekta, vizualni identitet i promociju. Više u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

Vela Luka će i ove godine biti mjesto emotivnog glazbenog spektakla s nizom događanja u čast Oliveru Dragojeviću. S ciljem očuvanja bogatog stvaralaštva jednog od najcjenjenijih hrvatskih glazbenika, glazbeno-umjetnički projekt „Trag u beskraju“ šestu godinu zaredom tradicionalno započinje 26. srpnja koncertom na trajektu prema Oliverovoj voljenoj Korčuli.

Vrhunac manifestacije u čast velikana hrvatske glazbene scene održat će se 29. srpnja velikim koncertom na pontonu na rivi u Veloj Luci. Glazbeni producent koncerta je Ante Gelo, dugogodišnji Oliverov prijatelj i suradnik, koji će kroz ovaj glazbeni hommage voditi sve ljubitelje lika i djela neponovljivog Olivera. Impresivna lista glazbenika ove godine će okupiti neka od najvećih imena hrvatske glazbene scene, a na glavnom koncertu pjevat će Zorica Kondža, Jelena Rozga, Petar Grašo, Giuliano, Dalmatino, Tomislav Bralić i klapa Intrade i Martin Kosovec.

„Iz godine u godinu „Trag u beskraju“ okuplja bendove, pjevače, instrumentaliste i tu se dogode nezaboravni koncerti, dođe puno ljudi, a sve zbog glazbe i prijateljstva. Od samog početka „Traga u beskraju“ jedina želja nam je da se jednom godišnje okupimo i prisjetimo nevjerojatnog glazbenika i prijatelja, da čuvamo to sjećanje iz godine u godinu, kroz glazbu i druženje svih nas koji smo imali privilegiju proći s njim prekrasan život muziciranja, snimanja, sviranja i putovanja. Oliver bude opet nekako tu, kroz ton, instrument, pjesmu i naša druženja u Veloj Luci i tu našu emociju pokušavamo prenijeti na sve.“ – izjavio je Ante Gelo, poznati glazbenik i producent koncerta Oliver Dragojević ostavio je neizbrisiv trag u glazbenom svijetu i njegove pjesme odjekuju generacijama.

Manifestacija „Trag u beskraju“ okupit će brojne poznate glazbenike i umjetnike koji su dijelili pozornicu s Oliverom, kao i one koji su bili inspirirani njegovim likom i djelom. „Trag u beskraju“ je događaj posvećen očuvanju naslijeđa Olivera Dragojevića, čija glazba živi u srcima mnogih. Iz godine u godinu, sve je veći broj ljubitelja prelijepih glazbenih nota neponovljivog Olivera, a upravo Oliverovi prijatelji i kolege glazbenici pjevat će njegove najljepše pjesme. Veliki koncert 29. srpnja i ove godine će moći pratiti svi u Veloj Luci na rivi, kao i gledatelji ispred malih ekrana na HRT-u. Cijela manifestacija nastavit će se 30. i 31. srpnja, pritom okupljajući brojna poznata imena glazbenika. „Trag u beskraju“ organizira Općina Vela Luka s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vela Luke te udrugom Luško lito uz partnere, Dubrovačko-Neretvansku županiju i turističku zajednicu županije uz potporu Jadrolinije.

Oliver je ostavio nezamjenjivo mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni i u srcima svojih obožavatelja. Sjećanje na njega neosporno živi kroz njegova djela i ljude koji će i ove godine na razne načine sudjelovati u obilježavanju uspomene na njegov život. Informacije o ovom tradicionalnom glazbeno-umjetničkom projektu i sve novosti možete pratiti na Facebook stranici Trag u beskraju.

  • Maximus
Podijeli