Marija Tadić (27) uspješna mlada producentica glazbenih spotova

Marija Tadić (27) uspješna mlada producentica glazbenih spotova

Podijeli

Marija Tadić(27) je uspješna producentica mnogih glazbenih spotova. Rođena Metkovčanka s zagrebačkom adresom po struci magistrica primijenjene kemije autorica je jednog priručnika za osnovnu školu te jednog za srednju školu iz područja kemije. Kao svoju najveću podršku ističe dečka Adriana te obitelj koji ju od početka podržavaju u njezinom radu. Glazbeni spotovi koje je ona producirala pomno prate svaki detalj kako bi se prikazala realna tematika pjesme.

Kada se rodila vaša ljubav prema fotografiji i videozapisima? Jeste li kao dijete često tražili različite motive za svoje radove u prirodi te ljudima koji vas okružuju?

Vrlo rano sam zapravo spoznala koliko uživam u zabilježavanju trenutaka. Prvi mobitel sam dobila u trećem osnovne na poklon i on za mene tada nije imao drugu funkciju osim da ga koristim za snimanje i fotografiranje (još nije bilo flat interneta niti niza današnjih aplikacija haha). Inspiraciju sam pronalazila u društvu s kojim sam odrastala te nam je jedna od zanimacija bila svakodnevno snimanje kratkih filmova, a scenarije smo smišljali u trenutku.  Dječja mašta vodila nas je u niz pustolovina te je svatko od nas na trenutak postajao poput junaka iz naših omiljenih knjiga i filmova. Zahvalna sam svojoj obitelji koja je uvijek njegovala i poticala moja maštanja i načine izražavanja. 

Snimili ste te montirali mnogobrojne glazbene spotove, koji Vam je najdraži?

Svako snimanje, svaka osoba s kojom sam surađivala, je uvijek jedna čarobna priča. Smatram velikom čašću biti dio nečijeg puta u karijeri. Nije fer reći, znam, ali zaista volim svaki video koji snimim jer znam kakvi pjevači se nalaze u tom fokusu – posebne, prekrasne osobe na putu da ostvare vlastite snove. Velika je to privilegija i poseban je osjećaj biti dio toga.  

Koliko je glazbeni spot bitan kod konačnog dojma publike o pjesmi?

Vizualni dojam ostavlja svoj trag. To je poveznica svih nas s glazbenikom. Sam spot pjesmi dodaje dodatnu dimenziju te nas približava korak bliže samom izvođaču.  

Nedavno ste sudjelovali u izradi videa za pjesme g.Marka Tomasovića, kako ste zadovoljni rezultatom?

S Markom surađujem sad već skoro dvije godine. Povezala nas je divna producentica, Ana Borić te smo postali nerazdvojan tim. Svaka suradnja s Markom je meni posebna jer je on maestro svog zanata. Njegovo iskustvo je bogato i iznimno cijenim što imam priliku surađivati s njim. 

Koja je najbitnija stavka kod izrade glazbenog spota?

Meni je najbitnije je da se pjevač osjeća ugodno na snimanju. Da je atmosfera što opuštenija jer tada dobivamo najbolju poveznicu između pjevača i kamere, a samim time pjevača i publike.  

S kojim regionalnim izvođačem biste najradije ostvarili suradnju?

Veliki sam fan svega što Matija Cvek snimi te bi mi bilo iznimno drago jednom i tu suradnju ostvariti.  

Vidite li sebe možda jednog dana u filmskoj industriji?

O da, definitivno. Ipak, od filma je sve i počelo. To je moja velika ljubav i nadam se da će biti prilike za to. 

Vaša omiljena pjesma, film te serija?

Nemam iskreno ništa najdraže. Obožavam i zaista uživam u gledanju filmova i serija te kroz njih dobivam inspiraciju. Fan sam svih dokumentaraca na Netflixu, ima toliko tema obrađenih na zanimljiv način. Preporučila bih sve nastavke serije Explained. ☺

Smatrate li da današnji mladi ljudi ne prepoznaju razliku između kvalitetnih umjetničkih djela i nekvalitetnih?

Nemam baš inspiracije za ovo pitanje, osim možda nešto za TikTok napisati haha… 

Ovo pitanje me odmah veže uz TikTok, s obzirom da s dečkom dosta objavljujem na toj društvenoj mreži. Ono što primijećujem je da nažalost sadržaj koji uključuje psovke i slično, prolazi zapravo najbolje. Smatram da to nije problem samo mladih, već nas kao društva koji smo to prihvatili kao „normalno.“ Društvene mreže nose tu veliku moć, odgovornost i kanale komuniciranja s mladima. Trebamo fokus vratiti na sadržaj koji će mlade poticati na kreativnost i ambiciju. Takvog sadržaja ima itekako, nadam se da će i mlađe generacije prepoznati to. 

https://www.tiktok.com/@adrian.lewa16?

Vaša poruka za mlade ljude? 

Nešto što sam i sama nedavno spoznala, a to je da nikad neće biti savršen trenutak za započeti nešto. 

Nedavno sam napravila i sama taj rizik, dala otkaz na poslu i odlučila sve uložiti u posao i ljude koje volim. 

Često je put kojim idemo neizvjestan, ali što nije u tome neka posebna čar? 

  • Maximus
Podijeli