Kalendar za 2022. izgleda obećavajuće: puno neradnih dana i produženih vikenda

Kalendar za 2022. izgleda obećavajuće: puno neradnih dana i produženih vikenda

Podijeli
Foto: Dino Varošanec

Novinar Slobodne Dalmacije analizom je došao do zaključka da već duže vrijeme nije bilo prilike za spajanje blagdana i praznika s vikendom. No, pogledate li na kalendar za nadolazeću 2022. godinu to se konačno mijenja.

Tako će iduće godine već prva prilika biti za blagdan Tri kralja, 6. siječnja, koji pada na četvrtak. Uskrsni ponedjeljak pada na 18. travnja, dok, nažalost, Praznik rada, 1. svibnja, dolazi u nedjelju. Ipak, praznik Dana državnosti, 30. svibnja, stiže u ponedjeljak što je sjajna prilika za mali odmor pri kraju mjeseca.

Tijelovo pada u četvrtak, 16. lipnja, te postoji mogućnost da se spoji s nadolazećim vikendom. Ubrzo zatim, 22. lipnja, Dan je antifašističke borbe koji pada na srijedu. U srpnju nema nijednog blagdana ni praznika na vidiku, no Oluja, odnosno Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza, događa se u petak, a Velika Gospa je 15. kolovoza u ponedjeljak. Blagdan Svih svetih, 1. studeni, pada na utorak, a za kraj godine, Božić je u nedjelju, no blagdan Svetog Stjepana popravlja sve u ponedjeljak, 26. prosinca. 

Podijeli