INTERVJU Albina Grčić, od A do Ž

INTERVJU Albina Grčić, od A do Ž

Podijeli
Intervju: Ivana Radiković/Foto: Privatna arhiva

Imala sam prilike kratko razgovarati s našom mladom pjevačicom Albinom Grčić. U posljednjih dvije godine rado viđenim licem na brojnim eventima od kad je odnijela pobjedu na Dori s pjesmom Tick Tock, čiji rad prate mnogobrojni mediji. Otkrila nam je svoje neke detalje iz početaka te smo se osvrnuli i na njezin osoban stil i afinitete u glazbi.

Sjećate li se svojeg prvog nastupa pred pozornicom?
Moj prvi konkretan nastup na pozornici bio je u sklopu glazbene udruge “Music Talents Split”. Sjećam se da je bilo jedno natjecanje, a pjevala sam pjesmu naziva “Njoko”.

Dok ste bili dijete jeste li razmišljali što ćeš biti ili ste se oduvijek vidjeli u umjetničkim te pjevačkim vodama?
Kao dijete uvijek sam naginjala umjetničkoj strani, ali naravno da su se dogodile i faze preispitivanja; pa sam razmišljala o nekim drugim mogućnostima. Ipak, glazba je na kraju prevagnula.

Najdraži domaći glazbeni festivali koji se po vašem stavu ističe posebnošću?
Ne bi izdvajala neki posebno; ja osobno volim Doru jer je možda produkcijski na najvišoj razini i može se osmisliti jako kreativan nastup.
Uvijek se rado prisjetim tog perioda i njegovog intenziteta. Puno je uspomena iz tog razdoblja, a najposebnije su mi ipak one s Dore jer za to iskustvo me vežu neke posebne emocije i poznanstva.

Što vam je najveća inspiracija kod pisanja tekstova za pjesme?
Kod pisanja me uglavnom inspiriraju ili neka vlastita životna iskustva ili neki uobičajeni “univerzalni” problemi s kojima se svi kad tad susretnemo. Ovisi kako kad.

Izbacili ste duet “Žar” zajedno s svojom sugrađankom i prijateljicom Đanom, kako se rodila ideja o suradnji?
Đana i ja se poznajemo dugi niz godina i nekako je bilo pitanje vremena kada će se ta suradnja dogoditi. Pjesma je nastala tijekom zajedničkog putovanja u svega 30 minuta i produkt je zajedničke kreative.

Volite li eksprementirati što se tiče glazbenog stila?
Volim u nekakvim granicama. Poprilično sam otvorena za isprobavanje novih soundova, ali da to sve ostane u okvirima nekog popa, ja bih rekla.

Osim što su na sceni vaši otfiti pomno osmišljeni, također ste i privatno modno osvješteni. Gdje pronalazite ideje za modne kombinacije?
Što se tiče modnih kombinacija, uvijek se trudim kombinirati ono u čemu se dobro osjećam; inspiraciju crpim s Instagrama, maminog ormara… s ulice i slč. Svaka prigoda iziskuje neki svoj poseban modni trenutak pa ga uvijek nastojim i imati.

Koji savjet ste dobili od starijih kolega, a dali bi ga svim mladim glazbenicima u usponu?
Pa možda nije normalno da se svima uvijek sviđaš; činjenica je da postoje ljudi koji imaju potrebu negativno komentirati tvoj rad i lik, što samo potvrđuje da si na dobrom putu u ostvarivanju svojih zamisli.

Što od Vas možemo očekivati u budućnosti?
Svakako nove pjesme, nove projekte i pothvate. Veselim se ovom ljetu i nastupima, kao i radu na novim pjesmama.

  • Maximus
Podijeli