GP MURSKO SREDIŠĆE: COVID mjere smanjile promet putnika i vozila, teretni promet...

GP MURSKO SREDIŠĆE: COVID mjere smanjile promet putnika i vozila, teretni promet u minimalnom povećanju

Podijeli
Foto: Dino Varošanec

Načelnik Policijske postaje Mursko Središće mr.sc. Mijenko Vrbanec dostavio nam je statističke podatke o stanju sigurnosti u prometu za mjesec prosinac na području Grada Mursko Središće, Graničnom prijelazu Mursko Središe te na ostalim prijelazima koji su pod nadzorom djelatnika središćanske policije.

U prosincu sada već minule godine granicu je u Murskom Središću prešlo 35.558 putnika, a u prosincu 2019. bilo ih je 204.419 što je minus od velikih 82,61 posto.

U minulom prosincu središćanski granični prijelaz prešlo je 28.421 vozilo dok ih je godinu dana ranije bilo 82.073 što znači kako je zabiliježen pad od 65,37 posto.

I sada kamioni, ta noćna mora žitelja Štrukovca, Sitnica i Murskog Središća zbog čije tiranije mnogi razmišljaju o svojem preseljenu na druga mjesta. Minulog prosinca ova naselja i granicu prema Sloveniji prešlo je 6.919 kamiona, a prethodne godine u prosincu 6.913 što je povećanje za 0,08 posto ili praktično za 6 kamiona. I na svim drugim graničnim prijelazima bilježi se ogroman pad prometa, a sve zbog mjera uvedenih za borbu protiv COVIDa 19.

(Stjepan Mesarić)

Podijeli