Inteziviran promet kamiona na GP Mursko Središće, a putnika i vozila na...

Inteziviran promet kamiona na GP Mursko Središće, a putnika i vozila na GP Sveti Martin na Muri

Podijeli
Foto: Stjepan Mesarić

Prema podatcima Policijske postaje Mursko Središće na Graničnim prijelazima prema susjednoj Sloveniji u Murskom Središću i Trnovcu inteziviran je promet kamiona, a na Graničnom prijelazu Sveti Martin na Muri uz znatan porast prometa vozila zabiježeno je povećanja i putnika.

Na Graničnom prijelazu Mursko Središe u ožujku je za 52,83 posto smanjen broj prelaska putnika u odnosu na isti mjesec lani, ali je za 37 posto povećan prijelaz kamiona. Lani je bilo 95.500 a ovog ožujka 45.070 putnika. Minulog ožujka je broj kamiona koji su prešli granicu, ali i glavnu središansku ulicu iznosio, daklem u tek minulom ožujku granicu je prešlo 10.921, a lani 6.786, uglavnom teških kamiona. Isto tako za 16,91 posto povećan je promet kamiona na Graničnom prijelazu Trnovec. Ove godine to je 9.011 kamiona, a lani u ožujku 7.707 kamiona.

Za 49,10 posto povećan je promet ili prolaz vozila na Graničnom prijelazu Sveti Martin na Muri, te za 25,45 posto putnika u odnosu na ožujak 2020. godine. Na svim ostalim graničnim prijelazima koji su pod nadzorom Policijske postaje Mursko Središe, u ožujku 2021. godine, smanjen je broj svih prelazaka u odnosu na isto razdoblje minule godine.

(Stjepan Mesarić)

Podijeli