Doputovao je plesni “Karavan” grupe Detour!

Doputovao je plesni “Karavan” grupe Detour!

Podijeli

Pobjednici ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala na korak su do novog albuma 
Nakon velikog uspjeha singla “Nekad je bilo bolje” s kojim je grupa Detour pobijedila na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu, nova pjesma “Karavan” nastavlja njihov kreativni put i stiže na korak do novog albuma čiji izlazak se očekuje na proljeće sljedeće godine.

” ‘Karavan’ je sjetna ljubavna plesna pjesma i najavljuje početak završne faze realizacije albuma. To je šesti singl s predstojećeg albuma i trenutno smo u realizaciji preostale četiri pjesme, a plan je da do kraja godine imamo album spreman za štampu. S obzirom na to da ovaj put album izdajemo i na vinilu, nadamo se da će sve biti spremno na proljeće iduće godine.“, otkrio je autor, producent i frontman grupe Nenad Borgudan.

Pjesmu “Karavan” kao i uspješnicu “Nekad je bilo bolje”, grupa Detour je snimila u studiju Branimira Mihaljevića, a Nenad je ispričao i kako je do te suradnje došlo:

Sasvim slučajno. Ton majstor u studiju gdje smo uvijek snimali imao je zdravstvenih problema upravo u razdoblju miksa i tada smo, pritisnuti rokovima, bili primorani ga odraditi negdje drugdje. Preko menadžerice smo došli do Branimira koji nam je zajedno sa svojim sinom Markom napravio stvarno odličan miks, radilo se o pjesmi „Klaun“ i to je bila sjajna baza za daljnju suradnju.  Nakon toga realizirali smo „Nekad je bilo bolje“, a sada i „Karavan“ koji je snimljen na tri različite lokacije (studija), a miksao ga je Marko Mihaljević i to je recept za preostale četiri pjesme s albuma.

“Karavan” prati i video spot u režiji mladog kreativca Dinka Čvorića Doringa koji iza sebe ima već uspješne suradnje s grupom Pavel, kantautoricom Luce a koliki mu je bio izazov snimanje  s grupom Detour i sam ističe:

Snimiti spot za bend poput Detoura, s obzirom na njihov opus i brojne vrhunske video radove je izazov za svakog redatelja. U ovom slučaju sam izabrao studijsko snimanje cijelog benda u njihovoj prirodnoj ulozi, dok sviraju i pjevaju ispred green screena koji mi je pružio mogućnosti da dodatnim vizualima, kao što su stilizirane, nadrealne pozadine, kao i kolaži približim ugođaju same pjesme na više načina.

Grupa Detour svojim brojnim obožavateljima za 2023. godinu osim novih singlova i šestog studijskog albuma priprema i veliki zagrebački solistički koncert, a u planu su i  brojni live nastupi diljem Hrvatske i regije. 

  • Maximus
Podijeli