Ženska vokalna skupina „Pučpuljike“ izdala svoj prvi spot

Ženska vokalna skupina „Pučpuljike“ izdala svoj prvi spot

Podijeli

I dok temperature dostižu svoje vrhunce, glazbenici neumorno rade. Dokaz tome je i promocija prvog spota ženske vokalne skupine „Pučpuljike“ koja djeluje od 2019. njegujući kulturno – umjetnički amaterizam kroz tradicijske folklorne napjeve i umjetničke obrade bogate hrvatske i strane glazbene scene. Da su itekako vjerne svojem kraju i tradiciji govori i ime koje su nadjenule vokalnom sastavu što je stari međimurski naziv za prepelicu, a koji su kao simbol utkale i na pojaseve odore koje ih krase i čine jedinstvenima na brojnim nastupima i međunarodnim natjecanjima.

Uspješne, višestruko nagrađivane i sve popularnije „Pučpuljike“ ovih dana još više plijene pozornost javnosti ne samo svojom pojavom na sceni, već i promocijom prvog spota s pjesmom „Da bi imel perje“. Riječ je o tradicijskoj međimurskoj pjesmi čiji aranžman potpisuje Ladislav Varga.

Ovaj prvijenac u izvedbi ŽVS „Pučpuljike“ odraz je uspješnog rada vokalnog sastava sa solisticom Simonom Novak u produkciji studia Audiolab 3.14 (Željka Posavca i Bojana Miljančića) i režiji Žana Novosela.

Pod voditeljskom palicom Andree Ščapec i scenskim rukovođenjem Kristine Premuš i Kristine Vrabec video spot sniman je na željezničkom kolodvoru u Kotoribi, Marini Prelog, Starom gradu u Čakovcu te Matulovom gruntu u Frkanovcu kojim upravlja Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode.

Sam projekt snimanja videospota sufinanciran je sredstvima Međimurske županije.

Podijeli