Završen projekt “Igrajmo se”

Završen projekt “Igrajmo se”

Podijeli

Završen je projekt “Igrajmo se” koji su protekle dvije godine provodile Općine Nedelišće i Strahoninec u svojim vrtićima. U sklopu projekta vrijednog oko 430 000 eura, u dječjim vrtićima Zvončić i Zvjezdica u Nedelišću te Suncokret u Strahonincu, sufinanciran je produženi boravak za više od 190 djece. Dio sredstava iz EU fondova, bio je osiguran i za plaće 16 odgajateljica, psihologinje, asistenta, voditelja projekta, kuharica i čistačica. Osim produženog boravka, bili su tu i drugi programi poput sportskih aktivnosti, glazbenih radionica, radionica engleskog jezike te još njih nekoliko koje je odobrilo resorno Ministarstvo, objasnio je načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak.

Tako se projektom unaprijedio rad dječjih vrtića kroz produženo radno vrijeme, a ujedno usavršio i ojačao kapaciteti odgojitelja i stručnih suradnika za kvalitetniji rad s djecom i njihovim roditeljima, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Zvončić Sandra Slana.

Ravnateljica Svjetlana Topolnjak naglasila je kako je u Dječejm vrtiću Suncokret u Strahonincu u produženi boravak bilo uključeno 35 djece.

Zaključeno je kako su svi provedeni programi uključeni u redovni rad vrtića.

Podijeli