Vjeroučiteljica pitala učenike bi li radije sjedili pored Srbina ili redovnika

Vjeroučiteljica pitala učenike bi li radije sjedili pored Srbina ili redovnika

Podijeli

Vjeroučiteljica jedne osnovne škole u Kastvu djeci je podijelila listiće na kojima bi trebali reći zašto žele i zašto ne žele u vlaku sjediti pored starijeg redovnika s Biblijom u rukama, homoseksualca, srpskog vojnika iz Bosne ili prostitutke iz Berlina.

Među ponuđenima su i liječnik specijalist za pobačaje, kompjutorski haker, Jehovin svjedok, turska glumica vrlo uspješna u Hollywoodu, engleski nogometaš, reper koji živi alternativnim načinom života i mladi umjetnik koji boluje od AIDS-a. Iz Sabora stižu reakcije. Rada Borić, zastupnica platforme Možemo!

„Posve neprimjereno, dakako, zabrinjavajuće. S druge strane to nije pojedinačan slučaj, ako se malo prisjetimo bilo je i drugih slučajeva gdje su vjeroučitelji doista izašli iz onog okvira koji bismo od njih očekivali i kao vjeroučitelja i kao učitelja. Imali smo i primjere vjeroučitelja koji je bio novopovjesničar pa je zagovarao reviziju povijesti.“ Reagirao je i SDP-ovac Arsen Bauk.

„Sve su to Božja bića, kako bi rekao vjeroučitelj, tko plati kartu i sjedne u vlak onda je željeznička tvrtka to dužna i pružiti.“

Podijeli