Vidović Krišto traži osnivanje Istražnog povjerenstva o radu DIRH-a, AZTN-a i HNB-a...

Vidović Krišto traži osnivanje Istražnog povjerenstva o radu DIRH-a, AZTN-a i HNB-a zbog cijena

Podijeli

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto iz stranke Odlučnost i pravednost u saborsku proceduru uputila je zahtjev i prikuplja potpise za osnivanje Istražnog povjerenstva o radu Državnog inspektorata, Agencije za tržišno natjecanje i HNB-a zbog nekontroliranog rasta cijena osnovnih životnih namirnica, za koje tvrdi da ne poduzimaju ništa.

”Ako cijena brašna poraste za 76 posto, cijena jaja za 117 posto ili cijena paste za zube za 150 posto, dok istovremeno dobit vodećeg trgovačkog lanca Konzuma poraste za 250 posto, onda jest riječ o tržišnom poremećaju, točnije riječ je o brutalnom udaru na egzistenciju hrvatskih građana. U svakoj iole funkcionalnoj državi ovi podaci bili bi razlog za opću uzbunu, parlament ne bi prestajao s radom dok se ne utvrdi što rade državna tijela zadužena za tržišnu utakmicu te dok ne budu utvrđeni krivci”.

 Tvrdi da u Hrvatskoj ne postoji tržišno natjecanje, a da iste cijene istih namirnica u trgovačkim lancima i kod manjih trgovaca dokazuju da se cijene dogovaraju i da je posrijedi kartelsko udruživanje i monopol, nad kojima žmire i nadležne državne institucije i vladajući.

  • Maximus
Podijeli