Vatrogasna zajednica Međimurske županije dobila na korištenje 3.000 metara mobilnih brana!

Vatrogasna zajednica Međimurske županije dobila na korištenje 3.000 metara mobilnih brana!

Podijeli

Na posljednjoj sjednici Predsjedništva i Nadzornog odbora vatrogasne zajednice Međimurske županije, ali i drugim prigodama pred većim skupom međimurskih vatrogasca, Mario Medved, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije, iznio nam je podatke o ovogodišnjem opremanju VZ. U pitanju su milijunski iznosi.

Od Ministarstva gospodarstva, odnosno Ravnateljstva za robne zalihe RH, na korištenje je dobiveno 3 tisuće dužnih metara inovativnih mobilnih brana „Vodom protiv vode“, zatim stroj za punjenje vreća pijeskom te stroj za šivanje vreća s pijeskom. Oprema je vrijedna 5,5 milijuna kuna. Dodao je kako je Zajednica od Veleposlanstva SAD-a primila 3 kompleta dišnih aparata MSA u vrijednosti od 27.000,00 kn, a radi se o nabavci opreme iz realizacije projekta „Modernizacija radio komunikacijske opreme sustava civilne zaštite“ u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., a temeljem sporazuma o suradnji MUP-a, HVZ.-a i HGSS-a.

U ovom konkretnom slučaju, ukupno (za cijelo područje RH) je nabavljeno 3.000 ručnih i 900 mobilnih radio-komunikacijskih stanica za vozila. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj unije odobreno je gotovo 40 milijuna kuna, od čega se 85% financira bespovratnim sredstvima iz fondova, dok se ostatak od 15% financira sredstvima Državnog proračuna.

VZ Međimurske županije je za svoja DVD-a, odnosno JVP-u iz svega pobrojanog dobila na korištenje 61 digitalnu ručnu radio stanicu, 20 mobilnih, te jednu stacionarnu radio stanicu, a radi se o sustavu radio veza TETRA,  rekao je zadovoljni predsjednik Medved.

Podijeli