VARAŽDIN U izgradnji zgrada Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, dnevne bolnice i jednodnevne...

VARAŽDIN U izgradnji zgrada Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije

Podijeli

U Općoj bolnici Varaždin u punom je jeku izgradnja nove zgrade u kojoj će se nalaziti objedinjeni hitni bolnički prijem, dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija. Objedinjeni hitni bolnički prijem uključivat će djelatnosti interne, kirurgije, neurologije, urologije, okulistike i otorinolaringologije. Kod glavnog ulaza u bolnički krug, između zgrada Interne i Mikrobiologije, već su podignuta dva objekta površine 3 200 m2.

Armirano-betonski radovi su gotovi, a u tijeku je izvođenje instalacija te montaža aluminijske stolarije. Izgradnja se financira bespovratnim EU novcem te novcem Varaždinske županije i Opće bolnice Varaždin u sklopu dvaju EU projekata, a sredstva su osigurana i za opremanje medicinskom i nemedicinskom opremom, pa je ukupno ulaganje vrijedno 74,5 milijuna kuna.

I dok se na radove odnosi gotovo 40 milijuna kuna, preostala sredstva su namijenjena za opremanje modernom medicinsko-tehničkom opremom, za koju slijedi pokretanje postupka javne nabave. U novom objektu unaprijedit će se zbrinjavanje hitnih pacijenata, osigurat će se bolji uvjeti rada za zaposlenike i racionalizirati poslovanje.

Podijeli