Uskoro će se od Mure do Drave slaviti Dani Međimurske županije, u...

Uskoro će se od Mure do Drave slaviti Dani Međimurske županije, u čast našoj povijesti, kulturi i napretku

Podijeli

Međimurska županija predstavila je program obilježavanja svojih dana koji ove godine traju od 3. travnja do 12. svibnja. Budući da smo prva hrvatska županija te četvrta regija u svijetu koja je osvojila titulu Green destination, glavni slogan okrenut je prema zelenom i glasi “Green is in. Međimurje je in.” Kako je najavio župan Matija Posavec, i ovogodišnji je program bogat i raznovrstan.

Poštujemo prirodne ljepote Međimurja, poštujemo vrijednosti naših ljudi i nagrade koje su kruna predanog rada svih Međimurki i Međimuraca i zato je slogan ovogodišnjih Dana Međimurske županije u zelenom tonu i glasi: Green is in. Međimurje je in. Spomen je to na činjenicu da smo prva regija u Hrvatskoj i četvrta u svijetu koja je osvojila nagradu Green Destination i simbol koji ističemo i kojim zahvaljujemo svima koji čuvaju ovaj naš najljepši falačec svijeta“, istaknuo je župan te dodao: „Ove godine, pripremili smo 78 događaja kojima kažemo hvala svim ljudima vezanima za našu povijest, kulturu, za postignuća u sportu, obrazovanju, gospodarstvu… Proslavu završavamo upravo na Dan Europe, jer su europske vrijednosti duboko utkane u naš karatkter“, rekao je župan, naglasivši da će QR kod biti vodič svim našim građanima kroz bogat program Dana Međimurske županije, a uoči Uskrsa, najmlađim stanovnicima Međimurska županija daruje izlet uskrsnim vlakićem.

Program započinje odmah poslije Uskrsa humanitarnom izložbom i koncertom Međimurske zaklade solidarnosti Katruža, rekla je upraviteljica Zaklade Petra Valjda naglasivši kako nakon otvorenja izložbe “Vuprem oči”, na koncertu nastupa 14 izvođača.

 „Iznimno me veseli što ovogodišnje Dane Županije otvaramo u humanitarnom tonu. U srijedu, 3. travnja, od 18 sati, u Centru za kulturu Čakovec otvaramo izložbu Vuprem oči. Zahvaljujemo Astronomskom društvu Vega na donaciji od 15 prekrasnih, zvjezdanih fotografija. Izložba je prodajnog karaktera, a sredstva idu Katruži za nove cikluse pomoći našim sugrađanima u liječenju i rehabilitaciji. Dobrotvorni program te večeri nastavlja se u 19 sati tradicionalnim koncertom Međimurje v srcu – prijatelji za Katružu. Cijena ulaznice je simbolična – 7 eura – jer je koncert dar i zahvala svima koji podržavaju rad Zaklade. Bit će to prigoda da ponovo odjekne međimurska popevka i 14 izvođača atmosferu učine nezaboravnom“, kazala je Petra Vadlja, posebno zahvalivši medijima na pronošenju glasa Katruže, čime i sami postaju glas dobrote i humanosti.

Konferenciji za medije prisustvovali su i predsjednik Ogranka Čakovec Matice Hrvatske Zoran TurkRoberta Radović iz javne ustanove Međimurska prirode, Ines Virč iz Muzeja Međimurja Čakovec, Maja Golubić, iz županijske ustanove za razvoj REDEA-e te Sana Migles, pomoćnica direktora Tehnološko-inovacijskog centra Čakovec.

Kroz program Dana Međimurske županije vodit ćemo vas dan po dan, a cijeli možete pogledati na županijskoj internetskoj stranici kao i u nastavku:

  • Maximus
Podijeli