Udruga Mlada pera objavila 7 priča međimurskih osnovnoškolaca o Zmajčeku Pozojčeku

Udruga Mlada pera objavila 7 priča međimurskih osnovnoškolaca o Zmajčeku Pozojčeku

Podijeli

Udruga Mlada pera objavila je sedam priča o Zmajčeku Pozojčeku u kojima kroz kreativan i djeci prihvatljiv način podučava o povijesti Međimurja i Čakovca, zemljopisnim karakteristikama, upoznaje i djecu i odrasle s turističkim atraktivnostima prvenstveno grada Čakovca, a sve kroz simpatičan lik Zmajčeka Pozojčeka.

Od osnovnoškolaca je zatraženo da istražuju o povijesti svog kraja, nekog običaja, nekoj legendi i zatim to kreativno prikažu u priči sa Zmajčekom Pozojčekom.

Za najkreativniju i najpoučniju priču osnovnoškolaca s područja Grada Čakovca dobitnik je Andrija Gabriel Kežman, dok je za najkreativniju i najpoučniju priču osnovnoškolaca iz Međimurja nagrađena Gita Radiković.

Za najkreativniju i najpoučniju priču osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske, ne računajući Međimurje, nagrađene su dvije dobitnice – Hana Blažević i Zorana Đurašević.

Dobitnici će uz svoj primjerak slikovnice, dobiti i Zlatno pero te 500 kuna novčane nagrade, no kako su zbog koronavirusa Javni pozivi za financiranje udruga ili otkazani ili zamrznuti, rok za isplatu novčanog dijela nagrade produžuje se do kolovoza jer se prvo želi prikupiti dovoljno financijskih sredstava za tisak slikovnice.

U tijeku je i natječaj “Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju”.

Podijeli