U tijeku rekonstrukcija plinovoda u Strahonincu

U tijeku rekonstrukcija plinovoda u Strahonincu

Podijeli

U Strahonincu se provodi rekonstrukcija plinovoda. Plinsku mrežu izgrađenu 1989. godine potrebno je stalno održavati, a pojedine dijelove i zamijeniti.

Budući da se očekuje početak izgradnje pješačkih staza u ulicama Marka Kovača i Prvomajskoj, svakako je potrebno u tim ulicama prije toga zamijeniti dotrajale čelične cijevi s novim cijevima od polietilena visoke gustoće. Ovaj pravac od južne zaobilaznice grada Čakovca do crkve u Strahonincu izuzetno je važan za distribuciju jer se tu nalaze dvije redukcijske stanice.

Osim izgradnje novog, potrebno je i uklanjanje postojećeg plinovoda i kućnih priključaka na dionici obuhvata radova. Vrijednost radova iznosi oko 1 187 000 kuna i u potpunosti ih financira Međimurje plin.

Također, otvaranjem nove ulice, Međimurske, omogućilo se definiranje nove trase plina i izmještanje s privatnih parcela na parcele u vlasništvu Općine. Prilikom rekonstrukcije posebna pozornost posvećuje se sanaciji terena, odnosno dovođenju u stanje prije početka radova.

Završetkom ovog projekta odmah se kreće u izgradnju pješačko-biciklističkih staza za koje će se ovih dana raspisati javni natječaj za izvođača radova.

Podijeli