U Prelogu održan sastanak projektnih partnera projekta ENES-CE

U Prelogu održan sastanak projektnih partnera projekta ENES-CE

Podijeli
Foto: Grad Prelog

Održan je koordinacijski sastanak hrvatskih partnera projekta ENES-CE u prostorijama Grada Preloga.

Grad Prelog predstavljali su gradonačelnik Ljubomir Kolarek, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Grada Preloga Željko Poredoš te voditelj projekta Miroslav Hržić. Iz Međimurske energetske agencije MENEA-e nazočili su direktor Alen Višnjić i voditeljica projekta Maja Bratko, a sastanku su prisustvovali vanjski suradnici na projektu ENES-CE iz Zadruge za etično sufinanciranje –ZEF, Iva Ivšić i Goran Jeras.

Glavni cilj projekta je aktivno uključivanje građana u procese planiranja te izrade planskih i strateških dokumenata koji se odnose na sektor energetike. Na taj će se način doprinijeti održivom regionalnom razvoju i to osnivanjem građanskih energetskih grupa koje će jedinicama lokalne samouprave pružati pomoć i potporu kod planiranja i kasnije implementacije energetskih strategija i planova.

Glavna tema sastanka bila je izrada Akcijskog plana održivog energetskog razvoja i klimatskih promjena Grada Preloga kao jednog od rezultata projekta. Definirani su zadaci te obveze za svakog od dionika pri realizaciji planiranih aktivnosti i izradi samog dokumenta, s ciljem budućeg poboljšanja provedbe strategije smanjenja emisija ugljika te poticanja politika ublažavanja i smanjenja klimatskih promjena.

Podijeli