U Hrvatskoj masovno cijepljenje, Beroš: Alat za vraćanje ekonomskih tokova i uspješne...

U Hrvatskoj masovno cijepljenje, Beroš: Alat za vraćanje ekonomskih tokova i uspješne sezone

Podijeli

U posljednja 24 sata, na gotovo 8 000 testiranih, zabilježena su 1 342 nova slučaja zaraze koronavirusom. Preminulo je 36 osoba, dok se njih 235 nalazi na respiratoru.

Svaka četvrta odrasla osoba u Hrvatskoj dosad se cijepila nekim od cjepiva protiv COVIDA-19. Jučer je, prema podacima registra e-Cijepih, utrošeno više od 53 tisuće doza cjepiva što je novi dnevni rekord. Hrvati su se najviše cijepili Pfizerovim cjepivom, a slijedi AstraZeneca. HALMED do sada nije niti jednu prijavu sumnje na nuspojavu sa smrtnim ishodom za koju je utvrđena uzročno-posljedična povezanost s cijepljenjem, obajavio je HZJZ
Na zagrebačkom Velesajmu građane je danas cijepio i ministar zdravstva Vili Beroš. Tom prilikom o cijepljenju je poručio:

“Cjepivo je civilizacijski znanstveno-stručni doseg. Cjepivom smo do sada eliminirali mnoge bolesti, učinimo to i sada sa ovim virusom. Ali to možemo svi skupa, dakle Hrvatska nije dostatna da to napravi sama, međutim svijest u potrebi cijepljenja i postizanju određene doze imuniteta je apsolutno prisutna i to nam daje veliku nadu i šansu da završi u jednom trenutku ova epidemija.”

“To je alat koji vam omogućava da skinemo maske da živimo normalno, da se vratimo u normalne gospodarske tokove, da omogućimo normalnu turističku sezonu. Da svim gostima s naših emitivnih tržišta pošaljemo poruku da je Hrvatska sigurna zemlja”, dodao je Beroš.

Podijeli