Tribina s međimurskim sportskim legendama

Tribina s međimurskim sportskim legendama

Podijeli

U sklopu proglašenja Međimurja Europskom regijom sporta 2022. godine, studenti 3. godine preddiplomskog studija Menadžment turizma i sporta na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu organiziraju tribine s najvećim Međimurskim sportskim legendama, u kojima vode zanimljive razgovore i raspravu sa značajnim ljudima iz svijeta sporta.

Međimurska županija je proglašena Europskom regijom sporta 2022. godine, a povodom toga organiziraju se različita događanja, između ostalog i tribine koje vode studenti 3. godine preddiplomskog studija Menadžmenta turizma i sporta, smjer Sport na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu. Tribine se održavaju u organizaciji Međimurskog veleučilišta u Čakovcu,  Zajednice sportskih udruga grada Čakovca i Međimurske županije. Tribine ugošćuju legende međimurskog sporta na kojima gosti odgovaraju na zanimljiva pitanja studenata i publike i pričaju svoja sportska iskustva.

Tribine su otvorenog tipa, a održavaju se na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu i prenose uživo na Facebook stranici MEV-a. Posjetitelji također imaju priliku ući u interakciju s gostima i postavljati pitanja.

Druga tribina održat će se u srijedu  24. studenog 2021. godine u 19.00 sati u velikoj dvorani Centra za održivi razvoj MEV-a. Drugi gost će biti Robert Jarni, hrvatski nogometaš i trener rođen u Čakovcu. Kao član reprezentacije 1998. godine dobitnik je Državne nagrade za sport “Franjo Bučar”. Robert Jarni poznat kao najbolji lijevi bek u povijesti hrvatskog nogometa, svoju karijeru započeo je u klubu MTČ, današnjem NK Čakovec. Svojom brzinom i agilnošću zapažen je od strane skauta Hajduka gdje nastavlja svoju nogometnu karijeru. Osim igre za nogometnu reprezentaciju ostvario je zavidnu međunarodnu karijeru sa 308 nastupa. Od 2002. godine karijeru nastavlja u malom nogometu, a od 2007. godine radi kao nogometni trener.

Doc.dr.sc. Igor Klopotan, dekan Veleučilišta komentira: “Smatram da organizacija ovih tribina može značajno unaprijediti nastavni proces Veleučilišta, koje kontinuirano radi na tome da studenti steknu vrlo vrijedna iskustva iz prakse.”

Podijeli