U Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje održana 4. poljoprivredna konferencija „Upravljanje znanjem u poljoprivredi“

U Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje održana 4. poljoprivredna konferencija „Upravljanje znanjem u poljoprivredi“

Podijeli

Nastavljajući tradiciju približavanja suvremenih rješenja proizvođačko-prehrambenog sektora poljoprivrednicima Međimurske županije, Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA organizirala je 4. izdanje poljoprivredne konferencije „Upravljanje znanjem u poljoprivredi“.

Susreti poput ovog značajan su način prijenosa znanja i primjera dobre prakse u poljoprivredno – prehrambenom sektoru što je potvrdio i nemali broj pozitivnih povratnih informacija s prošlogodišnjih konferencija. Svake godine konferencija predstavlja mjesto susreta poljoprivrednih proizvođača i subjekata iz prehrambeno-prerađivačke industrije, predstavnika državnih i lokalnih institucija te znanstvene zajednice.

Iz konferencije u konferenciju prisutne su konkretne podteme pa se tako među dosadašnjim, certifikacijom i standardima u proizvodnji hrane, suradnjom kroz kratke opskrbne lance i operativne skupine te uspostavom održive poljoprivredne proizvodnje temeljene na uzgoju mahunarki, pronašla i sljedeća: nova rješenja – pametna poljoprivreda.

Ravnateljica REDEA-e Sandra Polanec Marinović je istaknula kako žele predstaviti ideje koje ne moraju iziskivati velika financijska sredstva – tvrdi kako se i primjenom jeftinijih rješenja može unaprijediti proizvodnja i distribucija.

Prvi dio čine predavanja stručnih predavača, dok u drugom djelu poljoprivrednici predstavljaju svoje projekte i način na koji spomenute inovacije funkcioniraju kod njih.

Župan Međimurske županije Matija Posavec je naglasio kako je povezivanje s drugim županijama najbolji način jačanja naše poljoprivredne proizvodnje te je napomenuo kako je biodinamička proizvodnja segment poljoprivrede koji u Međimurju snažno raste, a uskoro bi prvenstveno zahvaljujući radu Centra dr. Rudolfa Steinera, mogli postati i nacionalnim centrom za biodinamičku proizvodnju.

Podijeli