Tatoo svijet Arijane Vinko Novak

Tatoo svijet Arijane Vinko Novak

Podijeli
Intervju: Ivana Radiković/Foto: Privatni album


Arijana Vinko Novak mlada je dvadeset šestogodišnja majstorica tetovaža iz Murskog Središća. Arijana je po struci medicinska sestra,ali je kod nje prevladala ljubav prema umjetnosti te svoju kreativnost prenosi velikom broju zadovoljnih klijenata. Otkriva nam kako je započela njezina priča te sve tajne iz tattoo svijeta.

Kada se rodila vaša ljubav prema umjetnosti?
Odrasla sam u obitelji umjetnika, sestra i tata jako su talentirani po pitanju umjetnosti. Tako sam i ja od malih nogu zavoljela  umjetnost i počela se baviti istom. Pjevanje, crtanje, pisanje, sviranje uvijek me opuštalo i uvijek  je imalo neki  značaj u mom životu, a tetoviranje je nastalo iz svega toga zajedno.

Što ste željeli biti kao dijete?
Kao mala svaki tjedan bi željela biti nešto novo, nisam imala neko određeno zanimanje kojim bi se bavila dok odrastem. Sve mi se činilo  zanimljivim, ali glazba i umjetnost me od svega toga najviše privlačila zbog energije i slobode koju nam ona daje.  


Jeste li se kao dijete plašili igle? Iskreno, ne. Na sreću nisam išla puno k doktorima, bila sam zdravo dijete, pa nisam ni imala neki strah od igli.  

Koje uspomene Vas vežu iz doba kad ste pohađali medicinsku školu? Ima jako puno lijepih uspomena iz srednje škole , a to su prijateljstva za cijeli život, iskustva i znanja koja sam naučila na kojima sam jako zahvalna  i koja su me pripremila za sve novo, što tek dolazi u životu.  

Kada ste se odlučili za osnivanje vlastitog tattoo salona?

Sve je počelo s mojom prvom tetovažom koju sam napravila s šesnaest godina , nakon koje sam se totalno zaljubila u posao Tattoo majstora i svega ostaloga što to zanimanje nosi u sebi. S puno truda, volje i pomoći od obitelji i prijatelja, nakon puno tetovaža i grešaka iz kojih sam učila,  uspjela sam skupiti hrabrosti i otvorila sam svoj Tattoo studio ARCHIII INK.


Koji motivi su Vam najdraži? Ruže, cvjetovi  i biljke svih vrsta.

Koje su odlike dobrog tatto majstora?
Najbitnije od svega je da Tattoo majstor jako dobro komunicira i razumije želje svojega klijenta. Bitno je prilagoditi se svakoj osobi kao pojedincu. Svi ljudi su različiti i imaju  različite slike-vizije svojih tetovaža koje Tattoo majstor mora znati prepoznati i prenijeti na papir/kožu, točno onako kako je to osoba zamislila. Potvrda za to je osmijeh na klijentu prilikom izlaska iz studija. Jednako važno je da Tatoo majstor bude prilagodljiv, svestran u svakom pogledu, treba biti jako strpljiv, zahvalan i empatičan prema svakome . Te svakome posebno objasniti o njezi tetovaže kako bi krajnji rezultat bio savršen.

Imate li uzora iz svijeta poznatih tattoo majstora? Ima jako punoooo odličnih tattoo majstora, stvarno previše da počnem nabrajati nema kraja. Ovaj posao je jako rašireni po cijelome svijetu i ima jako puno zanimljivih i posebnih tattoo majstora. Svako je na svoj način poseban kaj se toga tiče, pa ne bih izdvajala ni jednog.  

Kako se nosite s zahtjevnim mušterijama?
Po meni nema zahtjevne mušterije, volim ljude koji znaju što žele i koji mi to mogu objasniti pa makar to trajalo 1 sat i više. Jedino što mi smeta je kad osoba uopće nema ideju, ni smisao tetovaže, e te bi nazvala zahtjevnima mušterijama.  

Što je najbitnije pripaziti kod friške tetovaže?  
Najbitnije je da ne smijemo čupati, dirati i trgati novu tetovažu, treba pustiti da tetovaža sama zacijeli ( 2 tjedna otprilike). NE njegovati po svojim pravilima, nego točno onako kako vam je savjetovao  vaš tattoo majstor. Ne izlagati tetovažu jakome suncu, bazenima, sauni, vrućim kupkama i njegovati nekim ne provjerenim sapunima,te kremama. Najbitnije uvijek pitati svog tattoo majstora za sve detalje oko nove tetovaže.


Vaš savjet za sve mlade ljude koji teže ostvarivanju svojih snova? Samo naprijed, nema toga što mi sami ne možemo ostvariti. Sve je moguće u ovome velikome svijetu, bitno je samo da se trudimo i ne odustanemo. Te da čuvamo snove i nadu jer to ono što nas pokreće i čini ispunjenjima i sretnijima te zadovoljnima na kraju dana.

Intervju i tekst: Ivana Radiković

  • Maximus
Podijeli