Svjetski veslački kup; zbog najavljenog nevremena sva finala prebačena na subotu

Svjetski veslački kup; zbog najavljenog nevremena sva finala prebačena na subotu

Podijeli

Zbog loše vremenske prognoze sve nedjeljne finalne utrke Svjetskog veslačkog kupa održat će se danas. Najavljeni jaki vjetar utjecao bi na regularnost regate, a odluku je dodatno pojasnio direktor natjecanja Goran Fruk:

“Najveći razlog je zapravo taj što je ovo prva regata nakon 18 mjeseci, a istovrmeno i zadnja pred posljednje kvalifikacije za Tokio. Rezultati ovdje bitni su za tempiranje forma i nastupa drugih ekipa u kvalifikacijama za Tokio”, objasnio je Fruk odluku Svjetske veslačke federacije.
Prema novoj satnici prvi će, i to u polufinalu samca, u 10 sati krenuti Damir Martin. Sestre Jurković u 13 sati nastupaju u finalu dvojca bez kormilara, a braća Sinković u istoj disciplini kreću 15 minuta kasnije. Evo što su rekli nakon jučerašnjeg polufinala;

“Još se malo privikavamo na novi čamac, ali vjerujemo da će to kroz par dana sve sjesti na svoje mjesto”, poručio je Martin, a s mlađim bratom slaže se i Valent: “Zadovoljni smo s utrkom. Bilo je zanimljivo veslati prvu utrku na Jarunu, jest da je malo drugačije ovako kada nema “normalne“ utrke, ali jedva čekamo finale”.
Četverac bez kormilara Piton/Ukropina/braća Lončarić kreće u 13:56, a Damir Martin ako izbori finale nastupit će u 15:20.

Podijeli