Svjetski je dan mentalnog zdravlja

Svjetski je dan mentalnog zdravlja

Podijeli

Svjetski je dan mentalnog zdravlja. Ove se godine posebno naglašava pitanje mentalnog zdravlja u pandemiji, napisao je ministar zdravstva Vili Beroš na Twitteru. Pozvao je građane da ne ignoriraju znakove nego da nazovu stručnjake. Svi telefonski brojevi su na stranici Hrvatske psihološke komore. Ured predsjednika Republike Zorana Milanovića objavio je Tweet u kojem se navodi da je “s obzirom na posljedice pandemije koronavirusa i posljedice potresa, nužno pojačati psihosocijalnu potporu stanovništvu, posebno djeci i mladima, bolesnima i nemoćnima te pokazati razumijevanje za povećanje zahtjevnosti posla mnogih profesija”.

Ljudima je najteže priznati da im je teško i da imaju problema. Vratite čovjeku dostojanstvo i vratit će te mu i nadu, kaže za MS Branka Patafta,prof.pedagogije i duhovni terapeut.

“Strašno je važno imati nekoga na koga se čovjek može osloniti. Jako je važno izreći sebe i moći reći – teško mi je, ovako sam, onako sam. Kad nemaš cilja – zašto, kuda, kamo – ti si samo iz dana u dan prisutan i činiš ono nešto što ti pomaže da izdržiš taj dan, ništa više.”

Podijeli