Štrajk nastavnika učenici iskoristili i dali novo ruho učionici Tehničke kulture u...

Štrajk nastavnika učenici iskoristili i dali novo ruho učionici Tehničke kulture u OŠ Domašinec

Podijeli

Učenici Osnovne škole Domašinec pod vodstvom učiteljice tehničke kulture Renate Martinec, vrijeme štrajka iskoristili su na zanimljiv i kreativan način. Uredili su učionicu za poticajno učenje.

Od ove školske godine, za nastavu tehničke kulture i fizike, predviđena je zasebna učionica kojoj je bilo potrebno preuređenje, a učenici viših razreda bacili su se na posao. Ispraznili su učionicu, obojeni su zidovi, montiran je pano te je premješten projektor.

Tako je učenik osmog razreda David Lisjak oslikao zidove crtežima znanstvenika, izuma i citata koji prate nastavno gradivo od petog do osmog razreda. Jedan dio zida krasi lik Nikole Tesle, tu se nalazi i prvi skok padobranom poznatog hrvatskog znanstvenika Fausta Vrančića – Homo Volans, različite vrste mehanizama, Sunčev sustav, ali i jedan zanimljiv citat Stephena Hawkinga koji poručuje učenicima:

“Vrlo je važno ne odustati, tek tako možete nešto i učiniti.”

Učenici su još obojili i ormariće za radove koje izrađuju na izvannastavnim aktivnostima iz tehničke kulture, uredili su kabinet fizike, izradili različite plakate, a uz pomoć učiteljice izradili su i ploču s alatom za potrebe praktičnog rada.

Podijeli