Strahoninec dobiva najsuvremeniji sportski park u ovom dijelu Europe

Strahoninec dobiva najsuvremeniji sportski park u ovom dijelu Europe

Podijeli
Foto: Općina Strahoninec/eMedjimurje

Općina Strahoninec isplanirala je veliki projekt rekonstrukcije i dogradnje sportskog objekta kod igrališta Nogometnog kluba Strahoninec, koji uz nogometaše koristi još nekoliko sportskih udruga. Zelena površina postat će reprezentativni sportsko-rekreacijski park kakvog u bližoj okolici nema. Idejnim projektom će se postojeći objekt pretvoriti u višenamjensku modernu građevinu.

Zatvoriti će se sadašnja natkrivena terasa te se u novom prostoru planira otvaranje ugostiteljskog objekta, a previđeno je i skladište, gospodarstvo, sanitarni čvorovi te svlačionice. Nadogradnja će obuhvatiti izgradnju kata čiji će dio služiti i kao natkrivena tribina, soba za sastanke, ured, teretana. Moderno vježbalište uz kavez opremljen šipkama i niz sprava, rekreativcima i sportašima omogućit će izvođenje i najzahtjevnijih vježbi.

U kompleksu će se ujedno izgraditi i košarkaško igralište, teniski teren, igralište za mali nogomet te ono za odbojku na pijesku, dok će na istočnom rubu lokacije ujedno biti uređeno 55 parkirnih mjesta. Uz postojeće vatrogasno spremište, osigurat će se prostor za vježbu te za postavljanje šatora za proslave. Jedno od središnjih mjesta u parku, zauzimat će amfiteatar s natkrivenom pozornicom za održavanje javnih manifestacija poput koncerata i filmskih projekcija. Prostor za odmor obuhvaća klupe, ležaljke, sunčalište kao i pametne klupe pogodne za punjenje mobitela, uz mogućnost besplatnog spajanja na internet.

Klupe će zahvaljujući solarnim pločama imati i vlastito ambijentalno osvjetljenje te senzore koji prikupljaju podatke o vremenskim prilikama. Uživanje u hladovini nekoliko sjenica s drvenim klupama i stolovima te roštiljima, zasigurno će biti dodatni magnet za mještane i druge posjetitelje parka. Za mališane, rekonstruirat će se i postojeće dječje igralište. Kako se ono nalazi neposredno uz prometnicu, tako će radi zaštite djece, sa svih strana biti ograđeno.

Također za djecu će se postaviti umjetne stijene. Stari običaj u Strahonincu je podizanje visokog prvomajskog drveta – majge pa je projektom predviđena izgradnja platoa na kojem će se ona i podizati.

Podijeli