Škoro novi lovac na čelno mjesto hrvatske metropole, danas predstavlja program

Škoro novi lovac na čelno mjesto hrvatske metropole, danas predstavlja program

Podijeli

Službena kampanja za lokalne izbore još nije ni počela, a terenski rad kandidata već je aktivan. Iako se još uvijek slaže popis imena koja će u svibnju loviti funkciju čelnog mjesta hrvatske metropole, jedno je jasno, nikad neizvjesnija i nikad šarenija utrka. Miroslav Škoro, sad je i službeno, lovit će glasove Zagrepčana, a program će predstaviti danas.
Hoće li to poremetiti planove Tomislavu Tomaševiću iz Možemo!, trenutnom, čini se, favoritu za gradonačelnika? On napominje “svejedno mi je tko se kandidira”.

“Ankete su dobre, trend je dobar, međutim, nema tu opuštanja. Bitno mi je da što više građana izađe na izbore. Ovo su povijesni izbori gdje građani grada Zagreba doista mogu definirati smjer za nekoliko desetljeća u razvoju grada. Ima puno kandidata i doista nitko ne može reći da nema za koga glasati”, smatra Tomašević.
“Ankete su napravljene prije nego što je Škoro potvrdio kandidaturu”, napominje Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta. Ometa li Škoro kandidata desnice, HDZ-ovca Davora Filipovića, Bartulica kaže:

“Mislim da je svima jasno da je gospodin Filipović rezervni kandidat i nije u stanju preuzeti grad Zagreb”, smatra Bartulica.
A Davor Filipović, koji je s predizbornim obećanjima već debelo startao, prema anketama je daleko iza vodećeg Tomaševića, ali i dalje u maloj prednosti pred SDP-ovcem Joškom Klisovićem. Na pitanje hoće li mu Škoro uzeti glasače, kaže:

Preuzimanje (Desni klik – odaberite “save link as” ili “save target as”…)
“Najhrabriji kandidat na hrvatskoj političkoj sceni koji je mjesecima skupljao hrabrost da se kandidira, a napravio je to nakon što se osobno uvjerio da je pokojni gradonačelnik Bandić pokopan. Najhrabriji zato što srlja u treći izborni poraz. On ne može meni uzeti glasove, ali ni bilo kome drugome u ovoj političkoj utakmici”, kaže jasno Filipović.

Podijeli