Sa sjednice Vlade: I dalje smo najsigurnija destinacija na Mediteranu

Sa sjednice Vlade: I dalje smo najsigurnija destinacija na Mediteranu

Podijeli

Na sjednici Vlade bio je redoviti izvještaj o stanju s koronavirusom. Novozaraženih je u zemlji 188, a premijer se nada da će Hrvatska ostati narančasta na karti ECDC-a.
Ministar zdravstva Vili Beroš na sjednici Vlade iznio je dio epidemioloških podataka od posljednja 24 sata…

“Na 521. dan od pojave koronavirusa u Hrvatskoj zabilježeno je 188 novih slučajeva. Udio zaraženih u broju testiranih u 24 sata je 3,21%. Na bolničkom liječenju su 143 osobe od kojih je 11 na respiratoru. Kumulativna sedmodnevna stopa na 100 tisuća stanovnika je 25,1, a 14 dnevna stopa 43,9.”

ECDC bi danas trebao objaviti kartu s epidemiloškim stanjem u Europi. Hrvatsko priobalje bilo je narančaste boje. Turistički radnici i vladajući nadaju se da će tako i ostati kako bi se sezona nastavila neometano. Premijer Andrej Plenković…

“Vjerujemo da će po ovoj karti ECDC-a Hrvatska ostati u narančastom, a da bi tako ostalo, moramo biti oprezni i činiti dodatne napore u cijepljenju.”

Ministar Beroš ponovio je da se COVID potvrde od danas izdaju i u ljekarnama te je nastavio s iznošenjem brojki o zarazi i ohrabrenjima…

“Da stopa potvrđenih slučajeva kontinuirano raste protekla četiri tjedna. Blago raste i broj hospitaliziranih. Unatoč navedenom, i dalje smo najsigurnija destinacija na Mediteranu. Kontinuirani rast novozaraženih poziva nas i obvezuje na oprez. Daljnje širenje ovisi o nama i, kako često kažemo, budućnost je doslovno u našim rukama.”

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da povećanje slučajeva nije iznenađenje turističkoj sezoni, a da je cilj mjera obuzdati širenje…

“Dobri turistički pokazatelji predstavljaju izazov za dobru epidemiološku situaciju, stoga nastavljajući naš balansirani pristup, cilj nam je na jedan racionalan način ograničiti prevelika okupljanja, a one događaje koji se odvijaju kanalizirati u koliko je god moguće kontrolirane okvire.”

Podijeli