Razumijevanje all-on-4 koncepta: revolucija u implantološkoj Stomatologiji

Razumijevanje all-on-4 koncepta: revolucija u implantološkoj Stomatologiji

Podijeli

All-on-4 je inovativni koncept u implantološkoj stomatologiji koji je preoblikovao način na koji se pristupa rehabilitaciji pacijenata bez zuba. Ovaj koncept, prvi put uveden od strane Dr. Paula Malóa i Nobel Biocarea, pruža pacijentima potpuno fiksne proteze uz pomoć samo četiri dentalna implanta. U ovom članku objasnit ćemo suštinu All-on-4 koncepta, njegove prednosti i tko bi mogao biti idealan kandidat za ovu vrstu tretmana.

Što je All-on-4?

All-on-4 je inovativni koncept u implantološkoj stomatologiji koji je preoblikovao način na koji se pristupa rehabilitaciji pacijenata bez zuba. Ovaj koncept, prvi put uveden od strane Dr. Paula Malóa i Nobel Biocarea, pruža pacijentima potpuno fiksne proteze uz pomoć samo četiri dentalna implanta. U ovom članku objasnit ćemo suštinu All-on-4 koncepta, njegove prednosti i tko bi mogao biti idealan kandidat za ovu vrstu tretmana.

All-on-4 je kirurška tehnika koja omogućava potpunu rehabilitaciju usne šupljine postavljanjem fiksne proteze na samo četiri dentalna implanta. Dva prednja implanta postavljaju se vertikalno, dok se dva stražnja implanta postavljaju pod kutom, pružajući potporu za protezu. Ovaj jednostavan, ali učinkovit pristup omogućava potpunu fiksnu protezu koja se oslanja na minimalan broj implantata.

Prednosti All-on-4 Koncepta

Jedna od glavnih prednosti All-on-4 koncepta je ta da omogućava potpunu rehabilitaciju usne šupljine u kraćem vremenskom periodu. U većini slučajeva, privremene proteze mogu se postaviti odmah nakon postavljanja implantata, omogućujući pacijentima da se vrlo brzo vrate svom normalnom životu.

Osim toga, All-on-4 često zahtijeva manje kirurških zahvata nego tradicionalne metode, budući da ne zahtijeva augmentaciju kosti (podizanje sinusa ili augmentacija kosti). Ovo može biti od velike koristi za pacijente koji imaju slabiju kosti čeljusti, kao i one koji žele izbjeći dodatne operacije.

Također, All-on-4 pruža iznimno stabilnu i udobnu opciju za pacijente, s fiksnom protezom koja izgleda i funkcionira poput prirodnih zuba.

Tko je Idealni Kandidat za All-on-4?

All-on-4 može biti idealno rješenje za pacijente koji su izgubili većinu ili sve svoje zube, bilo zbog parodontne bolesti, karijesa ili traume. Također je pogodan za pacijente koji su nezadovoljni svojim trenutnim protezama i traže stabilnije i udobnije rješenje.

Važno je napomenuti da, kao i kod svih dentalnih tretmana, konzultacije s kvalificiranim stomatologom su neophodne kako bi se utvrdilo je li All-on-4 pravi izbor za određenog pacijenta. Stomatolog će provesti detaljnu procjenu oralnog zdravlja pacijenta, uključujući ocjenu kosti čeljusti, oralnih tkiva, općeg zdravlja i očekivanja pacijenta.

Zaključak

All-on-4 koncept je pravi proboj u polju implantološke stomatologije. Pruža pacijentima mogućnost za potpunu oralnu rehabilitaciju, sa samo četiri implantata, smanjujući vrijeme liječenja i oporavka. S obzirom na visok estetski izgled i funkcionalnost, All-on-4 koncept omogućava pacijentima da se vrate normalnom životu s novim, prekrasnim osmijehom.

Ipak, kao i kod svih dentalnih procedura, odluka o All-on-4 konceptu trebala bi se donijeti nakon detaljne konzultacije s kvalificiranim stomatologom. Vaš stomatolog će biti u stanju odgovoriti na sva vaša pitanja, raspraviti o mogućim rizicima i prednostima, i zajedno s vama odabrati najbolje rješenje za vašu situaciju.

Sve u svemu, All-on-4 koncept donosi novu nadu za one koji su izgubili svoje zube, omogućujući im da se ponovno nasmiješe s pouzdanjem.

  • Maximus
Podijeli