Pupovac o zabrani ZDS: Razgovaramo o načinima

Pupovac o zabrani ZDS: Razgovaramo o načinima

Podijeli

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac sa obilježavanja u Srbu govorio je o zabrani pozdrava “Za dom spremni” i komemoracijama po uzoru na prošlogodišnje.
Novinari su Pupovca u Srbu pitali o zabrani pozdrava ZDS i kako kao član vladajuće većine ne može na to utjecati. Pupovac je rekao da jako puno građana i političara osuđuje pozdrav i da nedostaje javna svijest.

“Javna svijest zašto je taj moralni osjećaj potreban. Zašto je neophodno da se u našem društvu razbudi osjećaj stida kod onih koji u ustaštvu vide uzor i u NDH vide ozbiljan državni projekt. To se može rješiti i regulirati na više načina, a o tim načinima razgovaramo.”

Može li obećati da će u ovom mandatu raditi na zabrani tog pozdrava Pupovac je rekao…

“Ja vam mogu obećati da ću učiniti sve da se to dogodi i mogu vam obećati da ćemo napraviti sve što nam stoji na raspolaganju da stvorimo moralni osjećaj u društvu da taj pozdrav prestane imati pravo javnosti i građanstva u našoj zemlji.”

Pupovac je rekao da još mnogo treba napraviti da u Srbu na obilježavanju Ustanka u budućnosti ne bude toliko policije…

“Što treba još napraviti jest da ova vrsta opsade Srba od policije postane nepotrebna. Da sudske vlasti urade svoj dio posla, kao i ljudi iz političkog života.”

Na pitanje o dogovoru s Vladom oko komemoracije srpskim civilnim žrtvama u Oluji Pupovac je rekao…

“Ove godine komemoracija neće imati tu vrstu formata kao i prošle godine. Poruke koje su poslane prije godinu dana trebaju i do danas odjekivati. Na nekim mjestima ćemo biti posebno, a na nekim zajedno. Na vrijeme ćete doznati koja su to mjesta.”

Podijeli