Pridružite se 2. Zavjetnom hodočašću u Mariju Bistricu

Pridružite se 2. Zavjetnom hodočašću u Mariju Bistricu

Podijeli
Foto: Dino Varošanec

Župa sv. Antuna Padovanskog Čakovec organizira 2. Zavjetno hodočašće pješačenjem od Čakovca do HRVATSKOG NACIONALNOG SVETIŠTA MAJKE BOŽJE BISTRIČKE od petka do nedjelje, 3. – 5. rujna 2021. godine.

HODOGRAM PJEŠAČENJA

PETAK, 03. 09. 2021. u 21.00 sati – Blagoslov hodočasnika

21.15 sati – polazak iz Čakovca od župne crkve sv. Antuna Padovanskoga.

Odmorišta: Kapucinski trg u Varaždinu, kroz noć stajemo prema potrebi. Rani doručak je na Planinarskom domu „Pokojec“ – na Ivanščici – 434 m nadmorske visine.

Nastavljamo prema –  Budinščina – Konjščina – okupljanje na Vinskom vrhu.  Čekamo svakog hodočasnika, te sa svojim zastavama u

svečanoj procesiji, molitvi i pjesmi silazimo prema svetištu Majke Božje Bistričke.

NAPOMENA:

Prehrana je iz ruksaka. Potrebna je udobna obuća za hodanje, planinarski štapovi, svjetiljka – noćne lampe, reflektirajući prsluk.

Svaki sudionik dužan je poštivati odluke i uputstva vodiča. Hodočašće je na vlastitu odgovornost. Svaki sudionik potvrđuje da je

upoznat s težinom i zahtjevima staze koja je duga 56,8 km. Logistička je podrška te medicinska skrb.

PROGRAM HODOČAŠĆA U MARIJI BISTRICI

SUBOTA, 04.09.2021.

18.00 sati – SVETA MISA

21.00 sati – PUT SVJETLA

NEDJELJA, 05.09.2021.

09.00 sati – KRIŽNI PUT

11.00 sati – SVEČANA SVETA MISA

  • Prijave se primaju do 30.08.2021.  radi organizacije prijevoza, te spavanja u Mariji Bistrici. Spavanje u Mariji Bistrici je 100,00 kuna.
  • Kako ove godine nije bilo organiziranog hodočašća u Mariju Bistricu molio bih sve vjernike da se organiziraju autima, biciklima i dođu u nedjelju 5. rujna 2021. na Mariju Bistricu te da zajedno zahvalimo Majci Božjoj za sva dobročinstva.
  • Dodatne informacije neposredno pred hodočašće, ovisno od kretanja vremenskih i epidemioloških prilika. Povratak autobusom prema dogovoru u nedjelju poslije podne.
  • U nedjelju, 5. rujna pod svetom misom u 11 sati hodočasnici će u prikazu darova prinijeti veliku zavjetnu svijeću u znak zahvale prema Majci Božjoj Bistričkoj.
  • Ovo je dvodnevno hodočašće inspirirano hodanjem, molitvom, te zajedništvom. Svaki hodočasnik nosi u svome srcu određenu nakanu, molitvu i zavjet prema Majci Božjoj Bistričkoj. Za hodočašće je, kao i za vjeru, potrebna doza hrabrosti i vjere. Ali, ako te srce vuče, dođi, uljepšaj nam hodočašće, bit ćeš rado viđen i primljen. Stoga Vas draga srca pozivam na hodočašće.
Podijeli