Predstavljen program ovogodišnjeg Antunovskog proštenja

Predstavljen program ovogodišnjeg Antunovskog proštenja

Podijeli
Foto: Iva Muminović

Predstavljen je program ovogodišnjeg Antunovskog proštenja koje organizira župa sv. Antuna Padovanskog s čakovečkog Juga, Grad Čakovec i Turistička zajednica Grada Čakovca. Antunovsko proštenje održava se sredinom lipnja, povodom obilježavanja blagdana zaštitnika župe juga Čakovca sv. Antuna Padovanskog, 13. lipnja.

Program je započeo devetnicom, dok se nastavlja danas trodnevnom duhovnom obnovom. U 19 sati održava se sveta misa za vršitelje vlasti na kojoj će prisustvovati međimurski župan Matija Posavec i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini. Večernje mise planirane su za sutra i subotu.

Nedjelja, odnosno sam blagdan sv. Antuna Padovanskog započinje jutarnjim misama u 7 i 9 sati. U 11 sati pak će svetu misu i procesiju s kipom sv. Antuna Padovanskog čakovečkim ulicama predvoditi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, mons. Giorgio Lingua.

Obilježavanje će se zatvoriti dodjelom priznanja i zahvala djeci koja su sudjelovala na 3. Susretu duhovnog dječjeg stvaralaštva “Cvjetići sv. Antuna” i večernjom misom zahvalnicom, nakon koje slijedi koncert Dixieland banda Čakovec. Inače, ove godine župa sv. Antuna Padovanskog slavi važne obljetnice. Obilježava 790 godina od preminuća sv. Antuna Padovanskoga, 45 godina od prvog pisanog spomena da Čakovec treba novu župu i 20 godina od početka djelovanja župnog Caritasa.

Podijeli