Povijesno spajanje juga Hrvatske s ostatkom zemlje

Povijesno spajanje juga Hrvatske s ostatkom zemlje

Podijeli

Hrvatska je konačno spojena.
Noćas je postavljen posljednji dio rasponske konstrukcije Pelješkog mosta, 165. segment dug 18 metara. Time je hrvatski jug napokon povezan s ostatkom zemlje. Premijer Andrej Plenković poručio je kako je ovo svehrvatski projekt i veliki dan za hrvatski narod.

“On je toliko velik da bi Titanik prošao ispod njega. Dakle, BiH ima nesmetan prolaz bilo kojeg velikog broda prema Neumu, a Hrvatska ima spojeno kopno ovdje na Pelješcu i kopno na obali. To je strateški projekt, svehrvatski projekt, projekt više Vlada, više saziva Hrvatskog sabora, lokalnih vlasti i ja zahvaljujem svima.”

Radovi na mostu dugom 2,4 kilometra nastavljaju se, a prva vozila od Komarne do Brijeste trebala bi proći na proljeće.

“Danas je most tu, unatoč covidu, tri mjeseca prije roka. Bit će dovršen, čini mi se do početka 2022. Pristupne ceste će isto biti dovršene do proljeća i mi ulazimo u turističku sezonu 2022. u sasvim drugom okviru”.

Na svečanosti su bili brojni političari, pa i župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić.

“Cijela dubrovačko-neretvanska županija će imati silnu korist od ovoga infrastrukturnog objekta, naravno, prvenstveno Pelješac jer je ovim projektom puno bliži ostatku Hrvatske. Pelješac će dobiti i brzu cestu što je također veoma važno. Ne samo građevinu mosta nego i 30 km brze ceste.”

Podijeli