Položen kamen temeljac za izgradnju novog dječjeg vrtića u Dunjkovcu

Položen kamen temeljac za izgradnju novog dječjeg vrtića u Dunjkovcu

Podijeli

U tijeku je izgradnja novog dječjeg vrtića u Dunjkovcu. Jutros je svečano položen kamen temeljac kojim su službeno započeli radovi na novoj predškolskoj ustanovi u Općini Nedelišće. Kako je rekao načelnik Nikola Novak, radi se o jednom od najvećih projekata na ovom području u zadnjih 30 godina pa je objasnio kako će budući vrtić moći primiti 84 djece koje će biti smještene u 5 skupina.

Vrijednost radova izgradnje i opremanja iznosi oko 3 milijuna eura. Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, odnosno iz Nacionalnog plana opravaka i otpornosti odobreno je 900 000 eura. Očekuju se još sredstva iz novog natječaja koji je najavljen za iduću godinu, dok će se preostala razlika pokriti kreditnim zaduženjem Općine Nedelišće. Ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje iz resornog Ministarstva Vesna Šerepac naglasila je kako je ovo jedan od 250 takvih projekata u Hrvatskoj kojim se želi osigurati kvalitetan i dostatan smještaj za sve mališane.

Vrtić u Dunjkovcu djelovat će kao Područni odjel Dječjeg vrtića Zvončić u Nedelišću čija je ravnateljica Sandra Slana naglasila je kako se ovim projektom najmlađima želi pružiti ono najbolje, a posebno je veseli što će po prvi puta moći primiti i jasličare.

Radovi u Dunjkovcu trebali bi biti gotovi u ljetnim mjesecima kako bi mališani u sljedeću pedagošku godinu mogli krenuti u novom vrtiću. Podsjećamo kako se osim izgradnje ovog vrtića u Dunjkovcu, planira izgradnja novog matičnog u Nedelišću, a dogradnjom Zvončića osigurala bi se mjesta za isključivo jasličke skupine.

Podijeli