Počinje SP u rukometu, Kauboji u petak protiv Japana, Češka i SAD...

Počinje SP u rukometu, Kauboji u petak protiv Japana, Češka i SAD odustale od natjecanja

Podijeli

Utakmicom između domaćina Egipta i Čilea u 18 sati u Kairu počinje 27. Svjetsko prvenstvo u rukometu. Hrvatska je pak stigla u Aleksandriju gdje svoj put na turniru počinje za dva dana u skupini C. Prvi susret u petak protiv Japana igra se u 18 sati. Dva dana kasnije u istom terminu slijedi utakmica s Angolom, a zatim 19. siječnja, ponovno u 18:00 sati, čeka ih okršaj s Katarom. Raspoloženje među Kaubojima je na visokoj razini, otkrio je Igor Karačić čija se želja da se priključi reprezentaciji, unatoč što ima problema s ozljedom, ipak ostvarila.

“Reprezentacija se ne odbija. Puno igrača bilo je povrijeđeno, ali sve su dali od sebe da se oporave kako bi bili dio ovog spektakla. Imao sam malo problema u klubu, ali na kraju sam dobio zeleno svjetlo jer znaju koliko nama Hrvatima znači igrati za reprezentaciju. Nadam se da ćemo u ovim teškim vremenima za Hrvatsku, ipak ljudima donijeti malo radosti i da ćemo ih razveseliti”, rekao je Karačić pa se osvrnu na prvog protivnika:

“Sigurno da će biti nezgodna utakmica. Japan je dugo vremena pod europskim trenerom tako da su sto posto napredovali, a kod njih su ove godine i Olimpijske igre. Utakmica će biti jako zanimljiva. Oni su brzanci i igraju duboku zonu. Imamo još dva tri dana za završnu analizu i uvjeren sam da će sve biti u redu”, naglasio je Karačić.

Prvenstvo još nije ni počelo, a već su krenuli veliki problemi s koronavirusom. Reprezentacije Češke i SAD-a odustale su od natjecanja zbog velikog broja zaraženih. Umjesto Češke sudjelovat će Sjeverna Makedonija koja uskače u skupinu G u kojoj su Švedska, Egipat i Čile, dok će umjesto SAD-a u skupinu E, Švicarska koja će igrati s Francuskom, Norveškom i Austrijom. Podsjetimo, zbog neizvjesne situacije s pandemijom Međunarodna rukometna federacija stavila je šest momčadi u pripravnost kako bi zamijenile one koje će biti prisiljene povući se s natjecanja.

Podijeli