Počeli Vinski dani u štrigovskom kraju

Počeli Vinski dani u štrigovskom kraju

Podijeli
Foto: Stjepan Mesarić

Ponovno je živo u Štrigovskom kraju međimurskom i hrvatskom vinskom raju, opet je vino u prvom planu što navješćuje i ljepše trenutke ususret URBANOVOM i Štrigovskim noćima o ćemu se u ovom dijelu Lijepe naše domovine najviše govori.

Jučer i danas u Restoranu TERBOTZ u Železnoj Gori održava se Međunarodno ocjenjivanje vina -Štrigova 2021., na kojem provjerena i najkvalitetnija hrvatska Komisija za ocjenjivanje vina daje sud o 165 pristiglih uzoraka vina.

Na otvaranju događaja govorili su Stanislav Rebernik načelnik Općine Štrigova, koja je pokrovitelj prirdbe i dr.sc.Ivana Alpeza predsjednica komisije koji su rekli kako je ovaj događaj u samom vrhu sličnih događanja u Hrvatskoj i okruženju.

Rezultati ocjenjivanja i proglašenje Šampiona biti će u petak 14. svibnja u Domu kulture u Štrigovim gdje će biti i predstavljena nagrađena vina i njihovi stvoritelji.

Uz spomenutu Ivana Alpezu u komisiji su još: Marijan Čižmešija, Darko Preiner, Goran Marmilić, Miroslav Matovinović, Mirela Osrečak, Nataša Puhelek Puština, Ivana Puhelek, Andreja Brglez, Ivana Linke i Marko Karoglan, doktori, docenti i diplomirani inženjeri agronomije te vrhunski enolizi. Ugodni domaćini i poslužitelji komisiji su zaposlenici Restorana TERBOTZ predvođeni Filipom Jakopićem, dok programom rukovodi Matej Ščavničar uz podršku članova Društva vinogradara i vinara HORTUS CROATIAE.

(Stjepan Mesarić)

Podijeli