Plenković: Potpuno su neprihvatljivi cirkusi ispred škola i šarlatanstvo gradonačelnika Sinja

Plenković: Potpuno su neprihvatljivi cirkusi ispred škola i šarlatanstvo gradonačelnika Sinja

Podijeli
Foto: Iva Muminović

 Premijer Andrej Plenković podržao je stav ministra obrazovanja Radovana Fuchsa o događajima u Krapinskim Toplicama i Sinju.

“Htio bi se pridružiti njegovom stavu o potpunoj neprihvatljivosti ovih cirkusa koji se rade pred školama, od Krapinskih Toplica ili eventualno najavljenih drugdje. Odnosno, ovom šarlatanstvu gradonačelnika Sinja o tome da djeca u sinjskim školama ne trebaju nositi maske, što je preporuka epidemiologa i struke. Naravno da su ne samo ravnatelji škola u Sinju to odbili, nego će i Stožer Splitsko-dalmatinske županije, a i nacionalni ako treba, djelovati.”

Apelirao je na sve s drugačijim stavovima da se suzdrže od ovakvih aktivnosti te ohrabrio ravnatelje i zamolio ministra policije Davora Božinovića da se osigura sigurnost djece i nesmetan rad svih škola. Podsjetimo, u Krapinskim Toplicama roditelji ne žele da njihov sin nosi masku u zajedničkim prostorijama škole, a u Sinju je gradonačelnik Miro Bulj s lokalnim Stožerom donio odluku kojom je dozvoljeno boraviti u zajedničkim prostorima škole bez maske.

Podijeli