Plenković o zamrzavanju cijena: Nema poremećaja u opskrbi i dostupnosti namirnica

Plenković o zamrzavanju cijena: Nema poremećaja u opskrbi i dostupnosti namirnica

Podijeli
Foto: Dino Varošanec

U svom osvrtu na politička zbivanja od prošle sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković je izdvojio probijanje druge cijevi tunela Učke, obnovu Osječke tvrđe, ali i vijest iz agencije Standard&Poors o kreditnom rejtnigu Hrvatske koja je došla na korak ka najvišoj investicijskoj razini. Podsjetio je i da su od ponedjeljka zamrznute cijene 30 proizvoda u trgovačkim lancima, u sklopu 5. paketa mjera pomoći.

‘‘Plus vidimo i sami trend smanjenja cijena u trgovačkim lancima u nizu drugih proizvoda, upravo onako kakav je bio i duh i toni i razumijevanje sastanka s predsjednicima uprava najvećih trgovačkih lanaca. Mislim da smo stvorili pretpostavke da se i vidi konkretan pomak u smislu smanjivanje stope inflacije. Za sada nema praktički nikakvih poremećaja ni u opskrbi ni u dostupnosti proizvoda‘‘.

Osvrnuo se i na svečanu dodjela ugovora iz Programa za unaprijeđenje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima romske nacionalne manjine na kojoj je sudjelovao zajedno s ministrom EU fondova Šimom Erlićem i saborskim zastupnikom Veljko Kajtazijem.

“Riječ je o 17 ugovora, 730 tisuća eura za prometnu infrastrukturu, društvene domove, dječja igrališta, domovi kulture. Potvrda je to uključivosti naše politike i odlična, partnerska suradnja s nacionalnim manjinama u Hrvatskoj‘‘.Komentirao je i Aktualno prije podne kojim je u utorak započelo jesensko zasjedanje Sabora. Dok je zadovoljan kako su svoj rad prezentirali ministri i vladajuća većina, za oporbu nema riječi hvale.

“Imali smo s druge strane jalovu, bezidejnu i nemaštovitu opoziciju koja nastoji bez ikakvih argumenata lijepiti etikete korupcije ili izdajica ili veleizdajnika. Dakle to su dva banalna jednostavna okvira i umjesto da nude bilo kakva konkretna rješenja koja bi građanima pomogla u bilo kojoj sferi, ni jedne ideje ni jednog konkretnog rješenja u odnosu na ono što je Vlada napravila proteklih sedam godina‘‘.

Najavio je i popodnevni sastanak s glavnim tajnikom OECD-a Mathiasom Cormannom.

“Gdje ćemo tijekom popodneva hrvatskoj javnosti predstaviti prvi ekonomski pregled Hrvatske koji je izradio OECD. Dva takva pregleda su nužna prije donošenja konačne odluke o članstvu Hrvatske u OECD‘‘.

  • Maximus
Podijeli