Plenković: Nad policijom i vojskom nitko pojedinačno nema prioritet ili ovlast

Plenković: Nad policijom i vojskom nitko pojedinačno nema prioritet ili ovlast

Podijeli

Uhićeno je 14 osoba koje se povezuje s incidentom u Borovu naselju gdje je skupina mladića u pratnji policijskog vozila uzvikivala parole “Ubij srbina” i “Srbe ćemo klati”. Stručni tim ravnateljstva policije utvrdio je da je odluka o pratnji i čekanju s postupanjem opravdana te je omogućila daljnje procesuiranje svih osoba iz grupe. Predsjednik Zoran Milanović u nedjelju je o pratnji policije međuostalim napisao da je skupini asistirala policija kojom upravljaju Pupovac i Plenković. Jučer mu je odgovorio Premijer Andrej Plenković.

“Što se tiče Milanovićevih izjava one su na tragu njegova politiziranja primjerice HV-a. Sada on imputira neku takvu sličnu politizaciju hrvatske policije, koje nema. Hrvatska policija nije ni Plenkovićeva, pa ni Pupovčeva, niti je Hrvatska vojska Milanovićeva. Hrvatska vojska i hrvatska policija su važne institucije hrvatske države na kojima nema nitko pojedinačno, prioritet ili ovlast.”

Prepucavanje se nastavilo pa se Milanović latio tipkovnice i u Facebook odgovoru napisao. “Napokon je Plenković rekao i jednu istinu: da, vojska je NAŠA, to je Hrvatska vojska i kao vrhovni zapovjednik učinit ću sve da ostane hrvatska, ponosna i profesionalna, iznad svake politike. I tu staje sva istina iz Plenkovićevih usta. Za sigurnost, red i mir naših građana zadužena je hrvatska policija kojom upravljaju Plenković i njegov ministar.

Podijeli