Plakati i plagijati, nove optužbe na račun kandidata za Zagreb

Plakati i plagijati, nove optužbe na račun kandidata za Zagreb

Podijeli

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro prozvan je da je svoj moto ‘‘Grad za sve nas‘‘ uz obrise zagrebačke katedrale, preslikao od udruga građana ‘‘Grad za sve nas‘‘ iz Srijemske Mitrovice, grada u Vojvodini.Iz Domovinskog pokreta odgovaraju na prozivke i poručuju: “Slogan je nastao u stranci sukladno programu koji je Domovinski pokret pripremio za izbore u Zagrebu. Ne bavimo se googlanjem slogana po Srbiji”.

Još je jedna akterica lokalnih izbora optužena za manjak kreativnosti, točnije za plagijat. Naime, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare-Ožbolt navodno je prepisala svoj politički program od Mosta, koji je s tim programom išao na lokalne izbore 2017. godine. Vesna Škare-Ožbolt navode ocijenjuje neistinitima, prenosi Hina, a Mostov kandidat Zvonimir Troskot zahvalilo joj je na reklami.

Poruku koju je objavio na svom Facebook profilu prenosimo u cijelosti:

‘‘Iako mi je gospođa Vesna Škare Ožbolt simpatična protukandidatkinja, moram priznati da sam iznimno neugodno iznenađen činjenicom da je od riječi do riječi prepisala veliki dio programa Mosta iz 2017. godine. To je samo potvrda da Most ima najkvalitetniji stručni tim, a nažalost neki kandidati imaju ambiciju ali ne i viziju kao ni stručan tim potreban za vođenje tako velikog sustava kao što je Grad Zagreb ako je sve što mogu ponuditi copy-paste tuđeg rada. Most je za ove izbore u suradnji s cijelim timom iznimno kvalitetnih stručnjaka, pripremio ozbiljan program koji nudi novu sliku i viziju razvoja Zagreba. Pozivam sve kandidate da se više potrude oko programa i njihove vizije razvoja grada umjesto bavljenja negativnom kampanjom u kojoj su danas prednjačila dvojica mojih protukandidata. Prljavom kampanjom nećemo pomoći našim sugrađanima i Zagrebu kojeg svi volimo i kojem želimo dobro!‘‘

Podijeli