Oporba uputila u proceduru prijedlog za raspravu o povjerenju Viliju Berošu

Oporba uputila u proceduru prijedlog za raspravu o povjerenju Viliju Berošu

Podijeli

Saborska oporba uputila je u proceduru Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministru Viliju Berošu. Inicijativu su podržali svi oporbeni klubovi osim Kluba Hrvatskih suverenista koji su najavili da će glasati za opoziv ministra, kaže čelnik SDP-a Peđa Grbin. Razlozi su jasni, napominje.

“Nagomilani dugovi u zdravstvu zbog kojih je bolnicama u jeku pandemija obustavljena isporuka lijekova, ogromni problemi sa sustavom cijepljenja. Uz to, saznamo da postoje i indcije, u najbolje slučaju, za pogodovanje u izradi sustava Cijepi se”, nabrojao je Grbin sve “Beroševe grijehe”.

Spomenuo je i sumnjive javne nabave u Ministarstvu te namještene natječaje.

“Ministarstvo zdravstva naprosto ne funkcionira, reformi nema. Koliko se to odražava na život i zdravlje ljudi najbolje se vidi zadnjih dana na slučaju Klinike za tumore gdje građani oboljeli od teških malihnig bolesti ne mogu dobiti adekvatnu zdravstvenu skrb”, rekao je Grbin.„

Beroš mora otići, ali njegov odlazak nije dovoljan”, dodaje Grbin. Rasprava se mora održati najkasnije u roku od 30 dana, a o tome kad će to biti, odluka je predsjednika Sabora.

Podijeli