Općini Mala Subotica odobrena sredstva za DV Potočnica

Općini Mala Subotica odobrena sredstva za DV Potočnica

Podijeli

Općina Mala Subotica uspješno je završila proces prijave projekta na Javni poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, kojim se nastoje poboljšati materijalni uvjeti u predškolskim ustanovama na području Hrvatske.

Odobren je iznos nešto manji od 170 000 kuna za dječji vrtić Potočnica, odnosno za izgradnju novih igrala u dvorištu vrtića te za postavljanje nadstrešnice iznad glavnog ulaza u dječji vrtić. Planirano je da se navedeni radovi obave tijekom ljetnog perioda, kada je smanjen broj djece koja polaze dječji vrtić. Posljednjih godina Općina Mala Subotica ulaže značajna vlastita financijska sredstva, ali i sredstva koja je dobila uspješno aplicirajući na europske i nacionalne fondove kako bi poboljšali status djece i mladih na svojem području.

Općina je osigurala besplatni obrok za sve učenike u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca, stipendira srednjoškolce koji se školuju za deficitarna obrtnička zvanja, povećala je stipendije za studente, partner je u projektu kojim se osigurava poslijepodnevni boravak u Dječjem vrtiću Potočnica te je izgradila nova i obnovila postojeća dječja igrališta u svim općinskim naseljima. Kako bi se navedena ulaganja prepoznala u široj zajednici, tako je pokrenuta i inicijativa za dobivanjem prestižnog statusa „Općina prijatelj djece“ koji se dodjeljuje samo općinama i gradovima koje tijekom godina značajno unaprjeđuju položaj djece u društvu.

Podijeli